Johnny Winter And - Live (1971)

Blues
Label: CBS

1. Good Morning, Little School Girl (4:37)
  2. It's My Own Fault (11:54)
  3. Jumpin' Jack Flash (4:27)
  4. Great Balls of Fire / Long Tall Sally / Whole Lotta Shakin' (6:46)
  5. Mean Town Blues (8:59)
  6. Johnny B. Goode (3:25)
  7. Rock Me Baby * (3:51)
  8. Can't You Feel It * (3:03)
  9. Cheap Tequila * (4:07)
  10. All Tore Down * (4:31)
  11. Ain't Nothing to Me * (3:08)
  12. Still Alive & Well * (3:46)
  13. Too Much Seconal * (4:24)
  14. Lucille * (2:41)
  15. From a Buick Six * (2:44)
avatar van argus
Goede live versies van "Jumping Jack Flash" en Johnny B. Goode". De andere gitarist op dit album is trouwens Rick Derringer, de gitarist/zanger achter de sixties hit van de McCoys "Hang on Sloopy". 3,5*
De band heet trouwens "Johnny Winter And".
Het album heet "Live".

avatar van Ronald5150
Dit is een heerlijke rauwe en energieke liveplaat van Johnny Winter. Precies eigenlijk zoals ik dat van hem verwacht. Hoofdrol is uiteraard weggelegd voor zijn gitaarspel. Winter's zang is niet zijn sterkste punt, maar dat furieuze gitaarspel compenseert dat ruimschoots. De rock & roll medley had van mij niet gehoeven maar "Mean Town Blues" en met name "It's My Own Fault" zijn fenomenaal. Tijdloze klasse van een toch tamelijk unieke gitarist en persoonlijk.

Zo'n beetje mijn eerste plaat die ik als tiener begin jaren 70 aanschafte. Blijft goed