Earth & Fire - Superstarshine Vol. 2 (1972)

Label: Polydor

1. Memories (3:20)
  2. Invitation (3:50)
  3. Mechanical Lover (4:12)
  4. Storm and Thunder (4:50)
  5. Hazy Paradise (3:46)
  6. Ruby Is the One (3:26)
  7. Seasons (4:07)
  8. Wild and Exciting (4:03)
  9. 21st Century Show (4:14)
  10. From the End Till the Beginning (4:54)
  11. Lost Forever (2:48)
  12. Song of the Marching Children [Single Version] (4:08)
avatar van BoyOnHeavenHill
Mijn kennismaking aan het begin van de jaren 70 met deze band, in een reeks verzamelalbums van Polydor met dikwijls goede trackkeuzes. Bevat hun eerste zes singles (waaronder twee –Invitation en Memories– die nooit op reguliere albums waren verschenen), vier uiterst interessante en sfeervolle B-kantjes (nu ook te vinden als bonustracks op de re-release van het eerste E&F-album), één albumtrack van de debuutelpee, en de ingekorte versie van het titelnummer van hun tweede album. Leuke compilatie, bij mijn weten nooit als zodanig op CD verschenen. Heeft heel wat malen door mijn jongenskamer geschald...

avatar van henk01
Hier ook!

avatar van henk01
Heb m op LP, nu de nummers in andere volgorde en wat meer op cd

avatar van BoyOnHeavenHill
Ik heb de vier eerste E&F-albums gewoon op CD, maar de eerste niet in de re-release-versie met al die bonustracks. Dus die B-kantjes (3, 5, 10 en 11) heb ik dan maar via de minder officiële wegen mijn collectie binnengehaald, want die moest en zou ik toch per se erbij hebben… Tja, de eerste platen in je bezit slaan soms toch diepe wonden!

avatar van Robertoooooh
Wat zou het toch leuk zijn wanneer deze collectie van mooie liedjes weer eens opgepoetst en opnieuw gemixt/geproduceerd kon worden. Het materiaal verdiend het. Nu klinkt de LP helaas toch wel erg iel en gedateerd.

avatar van Robertoooooh
Chris Koerts tapte (Lost Forever) er al lustig op los, lang voordat het door ene Edward van Halen populair gemaakt wordt. Leuk.