Dave Matthews Band - Weekend on the Rocks (2005)

Rock / Pop
Label: RCA

1. The Stone (10:11)
  2. American Baby (4:32)
  3. Time of the Season (4:29)
  4. Say Goodbye (7:19)
  5. #34 (5:52)
  6. Steady as We Go (4:18)
  7. Hunger for the Great Light (3:41)
  8. Bartender (16:36)
  9. Don't Burn the Pig (7:01)
  10. You Never Know (7:10)
  11. Stand Up (For It) (4:23)
  12. # 41 (15:21)
  13. Stolen Away on 55Th & 3Rd (5:28)
  14. Smooth Rider (12:11)
  15. Halloween (4:56)
  16. Louisiana Bayou (9:01)
  17. Everyday (8:44)
avatar van Justinx
Goeie cd, bevat echt de beste hits van de Dave Matthews Band. Na de tegenvallende Stand Up, maakt dit wel iets goed, maar niet alles!

neo
Louisiana Bayou was overduidelijk hun beste track van het laatste studio album. Vind het allemaal niet interressant, aangezien ik alles al van achter naar voren ken (vooral vanwege de vele live versies van vele tracks).

avatar van Justinx
Ik vond American Baby echt wel de beste. Echt heerlijk nummer. Bij dit live album hebben ze een iets andere twist gegeven aan het nummer. Erg leuk gedaan.

avatar van vlipse
Wederom een bewijs dat Dave Matthews Band een uitstekende live band is met enorm muzikaal talent. Sommige nummers monden uit in langdurige jams die meeslepend en erg krachtig zijn. Het zijn de jams die een concert voor mij speciaal maken. Er word immers niet een repertoire van nummers afgespeeld die gelijk aan de uitvoering op een studio cd staan.
Er is ondertussen wel een overvloed aan live registraties ontstaan dat deze cd op zich niet zo speciaal meer is. Wat mij deze registratie (het is een samenvatting van een weekend lang Red Rocks, 4 concerten) aantrekt is dat het grootste deel nog niet bij mij in live uitvoering bekend was.
De absolute uitschieter is wat mij betreft Smooth Rider, wat ook op Stand Up een van mijn favorieten is. Het is Dave Matthews Band in optima forma. Heerlijk.

avatar van hansjuvefan
De Complete weekend on the rocks is gewoon nog zaliger! Daar zit alles in wat DMB kan. Ook een aantal zeer goede 'covers' (covers kun je het al niet meer echt noemen want soms is het enorm bewerkt)
zalig hoe ze hun eigen toets aan muziek geven van bv Bob Marley(exodus) of The Beatles(BlackBird).

een dikke 4.5*