Marianne Faithfull - A Child's Adventure (1983)

Label: Island

1. Times Square (4:24)
  2. Blue Millionaire (5:38)
  3. Falling from Grace (3:58)
  4. Morning Come (5:16)
  5. Ashes in My Hand (4:53)
  6. Running for Our Lives (4:49)
  7. Ireland (4:44)
  8. She's Got a Problem (3:55)
Ik ben Marianne Faithfull helemaal gaan ontdekken, en dan vooral haar 'heftigere' periode op het Island label eind jaren zeventig, begin jaren tachtig.

Dit album is het hoogtepunt naar mijn mening. Zo'n mooi album, vertegenwoordig door verschillende muziekstijlen. Eigenlijk is ieder nummer te gek. Mooie teksten, mooie melodieen en een stem die echt fabuleus is. "Times Square" is het grootste hoogtepunt, "Falling from Grace" ook. "Running for our lives" trouwens ook.

Moeilijk op CD te vinden trouwens! Ik heb heel lang, en hard moeten zoeken aangezien de CD uit de handel is gehaald. Maar waarom?!?

avatar van nico1616
Ooit haalde ik deze uit de uitverkoopbakken van de Bilbo in Gent. Nu ik mijn platenspeler terug heb geïnstalleerd, haal ik deze vinylversie nog eens boven en wat een aangename verrassing is het!
Laatste plaat van haar zogenaamde drugstrilogie en voor mij de beste.

Marianne Faithfulls melancholische stem past bijzonder goed bij de typische eightiesproductie.
Times Square, Morning come, Ashes in my hand, Running for our lives zijn allemaal hoogtepunten in haar oeuvre.
Afgezien van de stinker 'Blue millionaire' een feilloze plaat.
She had a problem, maar niet op muzikaal vlak...

Bij Morning Come krijg ik telkens een indrukwekkend beeld van hoe het in het echt moet zijn geweest; heel, heel mooi weergegeven

Times Square een mooi dreigend openingsnummer. Wederom heeft de dame weer een tal van top artiesten benaderd. Mooi album!

Opvallend weinig berichten hier. Vreemd, voor mij favoriet, met Broken English en Give My Love to Londen daar vlak achter. De muziek is erg fijn, de teksten imposant. De stem zoals zij dat alleen kan. Het is intrigerend, melancholisch, afwisselend en neemt mij vanaf de eerste minuut mee naar haar wereld, waarvan hel en hemel zich vertoont in nooit eerder gekende regenboog kleuren. In 1 woord: Imposant. Mijn ligstoel gaat vanavond plat, koptelefoon op en eventjes voor niemand bereikbaar.

Dit album gaat mijn avond kleuren. Wat een bijzondere en intrigerende vrouw en levensloop en wat laat Marianne Faithfull prachtige, doordrenkte liedjes achter.

avatar van devel-hunt
Helaas, marianne Faithfull gaat de geschiedenis in als een jaren 60 icoon, een junkie en met een comeback plaat broken Englisch, terwijl ze na broken Englisch nog ontzettend veel hele mooie doorleefde platen heeft gemaakt die het grote publiek nooit bereikte, waaronder A child adventure, zeker één van haar sterkste, de laatste jaren werkte ze veel samen met Nick Cave en Warren Ellis. Een, ondanks haar naamsbekendheid, ondergewaardeerde artieste.
Helaas, ook zij is geschiedenis geworden.