David Essex - Stage Struck (1982)

Alternatieve titel: Stage-Struck

1 stem

Label: Mercury

1. No Substitute (3:42)
  2. Ooh la Baby Blonde (2:52)
  3. You're So Fierce (3:34)
  4. Me and My Girl (Night-Clubbing) (3:03)
  5. You Don't Know Like I Know (2:35)
  6. Call Me Your Lover (3:19)
  7. Sweethearts (2:51)
  8. Romance (2:33)
  9. Verity (4:22)
  10. Secondhand Love (3:16)
  11. Sleeping with the Director (2:57)
  12. Stage-Struck (3:39)
  13. Hold on Me * (3:45)
  14. She's My World * (3:03)
avatar van E-Clect-Eddy
Eddie Amoo van The Real Thing overleed afgelopen zaterdag en hij en zijn broer Chris doen achtergrondzang op diverse nummers van mijn favoriete album van David Essex. Met name op Call Me Your Lover en Romance zijn ze duidelijk te horen. Diverse nummers hebben dan ook een wat Funky gitaartje erbij en zo zit er een Soul en Funk randje aan dit album.

Hoofdzakelijk een Pop (Rock) album van David Essex waar de 80s analoge synths de ruimte kregen net als bij veel act zo begin van de 80s. Meer om sfeer te maken en accenten te legen en maar zelden om te domineren, het is geen Synthpop album maar het zit er ook niet mijlenver vandaan. Ook bassist Herbie Flowers (bekend van oa Lou Reed' Transformer (1972) is te horen op meerdere albums van David, zo ook deze.

Dit album en de meer experimentele voorganger Be-Bop the Future (1981) uit de koopjesbakken gevist circa 1987. Ik ken maar een klein deel van de albums van Essex maar volgens mij werd later werk steeds zoeter en minder interessant.