Lou Reed - Transformer (1972)

Rock / Pop
Label: RCA

1. Vicious (2:55)
  2. Andy's Chest (3:17)
  3. Perfect Day (3:43)
  4. Hangin' 'Round (3:39)
  5. Walk on the Wild Side (4:12)
  6. Make Up (2:58)
  7. Satellite of Love (3:40)
  8. Wagon Wheel (3:19)
  9. New York Telephone Conversation (1:31)
  10. I'm So Free (3:07)
  11. Goodnight Ladies (4:19)
  12. Hangin' 'Round [Acoustic Demo] * (3:55)
  13. Perfect Day [Acoustic Demo] * (4:50)
avatar van Kos
Kos
Arjan480 schreef:
Eerste 5 nummers plus Satelite of Love subliem. En daarna wordt het naar mijn mening minder.
Maar wellicht dat het nog moet groeien bij mij.

Eens, de A kant is wel echt veel beter dan B.

avatar van Tony
Hoorde laatst via YT Walk on the Wild Side op vinyl op een heel dure set. Fantastisch nummer blijft dat toch, zeker als je de detaillering en met name de baspartij eens goed tot je kan nemen. Mijn CD blijft daar helaas hopeloos bij achter, want daar is de stem van Lou vooral op de voorgrond gemixt en alle subtiele details daarmee naar de achtergrond verdreven. Ga dus maar eens op zoek naar een originele op vinyl....

avatar van RockAround
Na de theatervoorstelling Laurie & Lou deze plaat nog eens beluisterd. 'Alles wat je kent van Lou Reed staat hierop,' zegt acteur Mitch Van Landeghem in de voorstelling, en dat klopt wel: ik weet dat ik als tiener tegelijk Berlin en Transformer ontleende in de bib en verbaasd was dat ik van Berlin geen enkel nummer kende en van Transformer zowat alles. Vicious, Perfect Day, Walk On The Wild Side en Satellite of Love behoeven geen introductie meer, van de cabareteske nummers als New York Telephone Conversation ben ik minder fan, maar bij herbeluistering valt me op hoe sterk Wagon Wheel, Hangin' 'Round en I'm So Free blijven hangen. Make Up klinkt dan weer erg vooruitstrevend en riskant voor die tijd (of dat ligt aan de manier waarop het in de voorstelling gebracht wordt) en dus erg bewonderenswaardig.

avatar van geldwolfje
Hij zag er uit als de dood van ieperen.
Wat een lelijke vent , dit in combinatie met heroine is hij toch vrij oud geworden.
Maar goed die LP gaat het over en dat is toch wel een monument .
Plezierige plaat zonder meer.
Twee wereldberoemde nummers op 1 plaat Perfect Day, Walk On The Wild Side erop, dat doet niet iedereen hem na.
5 sterren en dat meer dan 50 jaar nadat ik hem kocht.
Berlin was ook wel vrij goed , de rest vond ik zeer middelmatig.

avatar van dazzler
En wat dan met Vicious en Satellite Of Love?

avatar van late for the sky
En niet vergeten: "wagon wheel" en"hangin' round"

avatar van Arrie
En wat dan met Vicious en Satellite Of Love?

Jij vindt dat wereldberoemde nummers? De gemiddelde persoon op straat zal je glazig aankijken.

En wat dan met Vicious en Satellite Of Love?

Het begrip wereldberoemd is maar net hoe je het bekijkt.
Voor de liefhebber van Lou Reed zal je bedoelen .
Maar de gemiddelde radio luisteraar heeft dit nog nooit ergens gehoord denk ik.
Misschien dan op Arrow rock radio...??

avatar van dazzler
De beide kanten van de singles Walk On The Wild Side / Perfect Day en Vicious / Satellite Of Love werden destijds grijs gedraaid in de Vlaamse jeugdhuizen. Op Werchter 1989 speelde Lou als headliner het New York album intergraal en sloot af met een rondje greatest hits: alle vier de nummers werden gespeeld. De vier nummers zijn op de meeste Reed verzamelaars te vinden. Een jaar later deed The Cure tussen haakjes hetzelfde: Disintegration integraal + een half uurtje greatest hits.

avatar van Arrie
Binnen zijn oeuvre behoren ze inderdaad tot de grotere hits, dat is wat anders. Maargoed, wereldberoemd in de Vlaamse jeugdhuizen dus.

dazzler schreef:

Je hebt altijd fan boven fan , zoiets als baas boven baas.
Jij bent ereen en dat mag ik wel!