Corrosion of Conformity - In the Arms of God (2005)

Rock / Metal
Label: Sanctuary

1. Stone Breaker (5:17)
  2. Paranoid Opioid (6:34)
  3. It Is That Way (5:15)
  4. Already Gone (4:51)
  5. Rise River Rise (5:06)
  6. Never Turns to More (8:16)
  7. Infinite War (3:47)
  8. So Much Left Behind (5:18)
  9. Backslider (6:31)
  10. World of Fire (4:02)
  11. Crown of Thorns (2:40)
  12. In the Arms of God (6:55)
avatar van cornucopia
Wat is Pepper Keenan toch ook een geweldige gitarist... Sterke rock! Ik vind alleen de stem meestal ietwat zeurderig...

avatar van Fake_world
Vind dit toch een lekkere plaat, hoewel wiseblood lekkerder is.
Maar een aanschaf waard om gwn lekker op te relaxen en te genieten.
Het moet niet altijd vernieuwend of een klassieker wezen.

avatar van james_cameron
Ruig album, één van de stevigste van de band. De ongepolijste southern rock/ metal wordt overtuigend uitgevoerd en de plaat is beduidend minder commercieel dan een aantal voorgangers, met een reeks botte, rauwe songs. Halverwege kent het album helaas ook wel wat mindere tracks, zodat dit als geheel niet behoort tot het beste werk van de band. Vooral op vocaal gebied schiet men af en toe behoorlijk mis. Niettemin een prima album van een altijd interessante band.

avatar van ASman
River rise from tear drops without warning
Float away while flooding yesterday
I'll be gone I won't be back by morning
So rise river rise wash this place away
Clean my dirty soul so I can save it for judgment day

Stiekem is dit de beste plaat die de band in zijn carrière heeft uitgebracht, maar ondanks de lovende kritieken werd het album niet opgepikt door het grote publiek. De unieke mix van Lynyrd Skynyrd-adorerende southern rock, Sabbathiaanse doom metal en een flinke dosis sludge, klonk nog nooit zo volwassen, stevig maar eveneens sfeervol en gevarieerd als op deze plaat. Pepper Keenan's bluesy licks en laaggestemde thrashy riffs, gekoppeld aan zijn typisch stemgeluid (wat een strot heeft de man toch ) drijven deze plaat naar aardige hoogtes. Fantastisch album, en naar mijn mening het beste van deze zoal niet misse band.

Begint aardig, maar na een paar nummers is de koek op. De nummers zijn gewoon niet zo heel goed en de geluidskwaliteit ook niet. Dan zet ik maar lekker Wiseblood weer op.