The Mowgli's - Waiting for the Dawn (2013)

Label: Photo Finish

1. San Francisco (2:53)
  2. Slowly, Slowly (4:05)
  3. Waiting for the Dawn (3:33)
  4. Love Is Easy (4:08)
  5. Clean Light (3:10)
  6. Time (3:31)
  7. Emily (3:32)
  8. The Great Divide (3:06)
  9. Say It, Just Say It (3:20)
  10. Leave It Up to Me (3:27)
  11. Carry Your Will (4:18)
  12. Hi, Hey There, Hello (3:26)
  13. We Are Free (6:30)
avatar van musician
Ik kan nu al haast niet wachten.

De nieuwe, aanstormende hippies van het alternatieve Mowgli's collectief brengen een nieuw album uit, als opvolger van Sound the Drum (2012).

Dat album is/was niet op cd meer te verkrijgen, vrij kort na het verschijnen al niet meer. Zie ook aldaar.
Het lijkt er heel sterk op, dat The Mowgli's besloten hebben om een nieuw album uit te brengen dat voor de helft bestaat uit nieuwe nummers en voor de andere helft uit nummers die ook op Sound the drum staan.

Het kan nog, dat ze die nummers van Sound the drum opnieuw hebben opgenomen/gemixt. In ieder geval, hebben ze, na een jaar hard werken, optredens e.a., inmiddels beduidend meer bekendheid gekregen dan in 2012 en het lijkt er op dat ze nu onder een nog beter gesternte verder aan de slag kunnen, met een nieuw album en optredens.

Sound the drum was nooit te koop via Amazon. Inmiddels kan Waiting for the dawn wél worden gepre-orderd via dit weliswaar commericiële maar verder achtenswaardige grootwinkelbedrijf. Dat lijken mij voor The Mowgli's stappen in de goede richting. Met vrolijke, opbeurende hippierock is dit muziek die eigenlijk iedereen wel in huis kan hebben.

Mowgli's - San Francisco

avatar van musician
Inmiddels wordt het album door Amazon.co.uk aangeboden om te pre-orderen, voor iets meer dan 9 pond. Dat betekent dat de Mowgli's in de Europese lift zitten! Ze zullen bij Amazon toch niet erg geschrokken zijn van een klein boos mailtje inzake discriminatie van alternatieve, Amerikaanse collectieve, nieuwe hippie bands?

Ik schrok namelijk even, aanvankelijk werd het album voor bijna 18 pond aangeboden (import) maar dat vind ik voor een enkele cd eigenlijk te gek. Zelfs al zijn het de Mowgli's.

De release datum is bij Amazon wel uitgesteld, van 18 juni tot 8 juli. Nu ja, vooruit.
De nieuwe single heet overigens Emily.

Voor wie het nog niet heeft gedaan, ik zou het album bestellen! Maar wie ben ik...

avatar van musician
Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat iemand deze sympathieke indie-hippie-alternatieve achtige rockband slechts 3*** geeft.

Maar goed, iedereen uiteraard z'n mening en er zijn mensen die dat een mooie voldoende vinden. Met drie sterren ben je, bij wijze van spreken, geslaagd voor je diploma.

Ik heb ergens natuurlijk een enorme zwak voor een mogelijk opbloeiende hippie cultuur in San Francisco, opgepikt door de jonge generatie muzikanten van nu. Het is iets dat we allemaal erg goed kunnen gebruiken, de spontane vrolijkheid die ook geëtaleerd wordt op Waiting for the dawn zou weer eens ouderwets moeten worden aangewend voor een betere maatschappij.

Jammer dat de band nog weinig belangstelling trekt op onze site, na drie keer op rij mijn avatar bij dit album zal ik een volgende keer braaf wachten tot eerst eens iemand anders heeft gereageerd

avatar van Mctijn
Vrolijke uptempo indie-pop. Ik hoor niets nieuws en zeker niets iets geniaals (wat musican blijkbaar wel hoort ). Een typische 2,5* plaat naar mijn mening. Leuk gedaan, maar niet iets dat ik over een jaar nog kan herinneren.

avatar van musician
Heb ik ergens het woord nieuw gebruikt?

Er wordt juist behoorlijk teruggegrepen naar het verleden. qua filosofie (hippie) en ook wat betreft het muzikale gedachtegoed. De indie benadering maakt het echter ook verre van belegen.

Maar van mij hoeft er ook geen eeuwige jacht naar een nieuw geluid te worden gevoerd om alleen om die reden een goed cijfer te kunnen geven. Als wat er wordt geboden maar goed is.

2,5** is echt veel te weinig.

avatar van Poeha
Ik kwam net San Francisco en The Great Divide tegen...luchtige/vrolijke nummers. Even naar wat meer op zoek gaan.