Vicious Rumors - Welcome to the Ball (1991)

Label: Atlantic

1. Abandoned (4:16)
  2. You Only Live Twice (3:38)
  3. Savior from Anger (4:08)
  4. Children (4:56)
  5. Dust to Dust (4:20)
  6. Raise Your Hands (4:02)
  7. Strange Behaviour (4:07)
  8. Six Stepsisters (3:31)
  9. Mastermind (3:55)
  10. When Love Comes Down (4:59)
  11. Ends of the Earth (3:12)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Het is maar dat ik heel goed wist dat de legendarische en fantastische zanger Carl Albert (RIP) hierop zong want in het eerste nummer had ik moeite om zijn stem te herkennen. Ik merk toch een verandering in zijn stemgeluid en in zijn stemkracht. De echt hoge uithalen van een bijvoorbeeld Digital Dictator hoor ik niet meer. Jammer.

Blij ben ik met de uptempo nummers waarin ze met pracht excelleren: You Only Live Twice, Six Stepsisters en Ends of the Earth. De rest vind ik weinig verheffend met als persoonlijk dieptepunten Children en When Love Comes Down. Het album Digital Dictator is toch van een heel ander kaliber, ze kunnen muziek maken maar hier komt het er niet uit. Het bevat iets te veel midtempo werk dat mij saai in de oren klinkt.

Na het live-album Plug in & Hang On uit 1992 was het gedaan met hun avontuur bij een Major platenmaatschappij. Vele beloftevolle Metal groepen hebben toch moeite ondervonden om de kwaliteit te bewaren na een overstap naar zo'n platenmaatschappij.

avatar van namsaap
De neergaande lijn die na het fantastische Digital Dictator werd ingezet, wordt doorgetrokken op Welcome To The Ball. Toch is het geen slecht album. Nummers als Abandon, You Only Live Twice en Six Stepsisters klinken erg sterk. Helaas staan daar ook mindere nummers tegenover, met Children als dieptepunt.

Score: 72/100