Firewind - Between Heaven and Hell (2002)

Griekenland
Label: Massacre

1. Between Heaven and Hell (4:51)
  2. Warrior (4:43)
  3. World of Conflict (4:03)
  4. Destination Forever (3:43)
  5. Oceans (1:48)
  6. Tomorrow Can Wait (5:39)
  7. Pictured Life (3:35)
  8. Firewind Raging (4:25)
  9. I Will Fight Alone (5:08)
  10. Northern Sky (4:50)
  11. Fire (4:38)
  12. Who Am I (5:19)
  13. End of an Era * (1:51)
matthioso
Knappe cd met een mix van power en heavy metal. De snellere en stevigere liedjes zijn prachtig gewoon, de ballads zijn minder. Ook de instrumentele nummertjes zijn knap gemaakt.

avatar van BlauweVla
Vraagje: is "Pictured Life" een Scorpions cover?

avatar van Sinner
Yup.

Een van de juweeltjes uit mijn collectie. En sorry maar ik ben helemaal weg van de ballad Who am I .. als ze dat durven brengen op 7 april ... dan sta ik niet voor de gevolgen in. Tekst alleen al en dan die gitaarsolo van Gus ... mmm ...

Dweezle13
Prachtige,power-metal- band (uit het land van herkomst), van de akrapolis,de atriums en souflaki(.,griekenland).
Met een magistrale,apollo(schiet mij de ruimte in),'papathanasario en een briljante sleutelrol is weggelegd voor super-gitarist, gus.g,krijg je een moussaka voorgeschoteld van het beste soort.

Vanwege de orginele gitaarsolo's(die veel weg hebben van-glen tipton,andy le roque,mike wead),hoor je herkenbare klassieke, power structuren,ingewikkelde riffs met cleane zang van, apollo.

De c.d.is van een goede mix voorzien en een juweeltje van diamanten is :who am'i,waardoor je niet voor jezelf in staat.

Alle energie waarvan je niet in coma raakt laat je ontwaken op ongekende terreinen en de betovering is volbracht met een nummer als,northern sky en het potentieele nummer,firewind raging(echte meezinger).

avatar van Kronos
Een knappe melodieuze metalplaat, geproduceert door David T. Chastain die een goed oor had voor het jonge gitaartalent Gus G. Het mooie is dat hij zich niet verliest in virtuositeit maar veel melodie in zijn solo's weet te steken op het juiste moment. Chastain bracht zanger Stephen Frederick erbij en zo werd het een sterk geheel. In 2008 bracht Century Media het album weer uit met wat tekst en uitleg in de linernotes.

Between Heaven and Hell is een echte aanrader voor liefhebbers van het genre. En zelfs voor de niet liefhebber valt hier genoeg te genieten, omdat men met degelijke songs het genre weet te overstijgen. Voor fans van Yngwie Malmsteen is dit helemaal de aanschaf waard. Of in ieder geval een download.

Die cover van de Scorpions zo midden op het album vind ik wel nogal overbodig.

avatar van Spock2011
Goed gitaarwerk van maestro Gus G.! Een prima plaatje, iets wat ik recentelijk gekocht had omdat ik het nodig had. Heerlijk melodieus, lekker up-tempo, en uit Griekenland (een land waar ik het niet van verwachtte). Bovendien is het de enige band die ik heb die met een 'F' begint, maar dat is bijzaak.

avatar van jasper1991
Lekkere power/heavy met een machtige afsluiter! Het doet wel veel denken aan bands als Iron Savior, maar het zit vol van energie en is van hoge kwaliteit. Snelle powermetal wordt afgewisseld met fraaie traditionele metal-hymnes.

Griekenland voeg ik wel even toe aan de omschrijving...

avatar van Kronos
Dat mag volgens mij gewoon Griekenland (zonder V.S.) zijn.

Het staat ook bij de andere albums verkeerd, behalve bij The Premonition.

avatar van Edwynn
Alleen Griekenland inderdaad.

Ooit is Gus G met Firewind begonnen in de VS. Terug in Griekenland heeft hij een hele nieuwe band om zich heen verzameld en daarmee het debuut opgenomen.

avatar van Kronos
Ik heb correcties voor alle albums doorgestuurd.

avatar van Kees Peter
Warrior

avatar van jasper1991
Ik kan zo gauw even niet vinden wie hier nou zingt, wie kan me dit vertellen? Ik vind hem erg goed klinken namelijk.