David Crosby - Déjà Vu (2001)

Label: Disky

1. Wooden Ships (8:03)
  2. Compass (4:11)
  3. Lady of the Harbour (3:39)
  4. Oh Yes I Can (5:29)
  5. Monkey and the Underdog (4:17)
  6. Guinnevere (5:02)
  7. Déjà Vu (7:46)
  8. Delta (5:07)
  9. Tracks in the Dust (5:04)
  10. Almost Cut My Hair (5:12)
  11. Nighttime for the General (4:11)
  12. In My Dreams (4:39)
  13. Drive My Car (3:48)
  14. Long Time Gone (5:51)
avatar van Janz
Dit is een goedkope re-release van het King Biscuit Flower Hour concert. Crosby is uitstekend bij stem en weer helemaal het mannetje na 10 jaar goot. Zo'n beetje al zijn bijdragen aan CSN(&Y) platen komen hier voorbij + wat solowerk. De band achter Crosby speelt strak. De hele CD is uitstekend te genieten. Als ik een favoriete track moet aanwijzen dan wordt het Almost Cut My Hair.
Het stempel Quality Live Concert Performance dekt de lading volledig.

Pieter Paal
Die van 'King Biscuit Hour' is inderdaad veel duurder.
Ik heb deze cd voor € 3,- bij de Hema vandaan. Crosby en zijn band zijn hier goed op dreef en van ieder C.S.N. (& Y.), Crosby & Nash en (behalve zijn 1e) solo album zijn hier songs aanwezig.
Ik dacht dat dit optreden uit 1989 kwam, maar dat zou ik eens na moeten kijken in de lijst van King Biscuit Hour.
'Déjà vu' is een prima cd en een soort Best of David Crosby (& Band) live!

Stijn_Slayer
Als deze hetzelfde is als King Biscuit Flower Hour ga ik hier dus ook een mooie 4,5* beoordeling neerzetten

avatar van musician
David Crosby kan heel goed in z'n eentje voor een onderhoudend avondje zorgen, bewijst deze cd.

Janz met zijn kijk op deze cd in 2005 kan volledig worden bijgevallen.
IJzingwekkende versies van Wooden ships, Almost cut my hair, Deja vu en mijn favoriet, Nighttime for the generals (van de CSNY cd American dream uit 89).

Maar ook zijn solo nummers komen prima uit de verf, o.a Drive my car, Monkey and the underdog en Guinnevere.

Er is van Disky een prima en goedkope geremasterde versie in de handel, dus wat zou je tobben. In muzikale en professionele zin is het één van de betere solo live cd's van Crosby. Aanschaffen als je hem tegenkomt!

avatar van musician
En na het spectaculaire concert van Crosby en Nash van gisteravond in de RAI weer herontdekt en in de cd speler.

Ik vind kwaliteit, keuze en uitvoering van de nummers behoorlijk in de buurt komen, behalve dan uiteraard dat Graham Nash helaas ontbreekt.

Maar cd weet de recente concerten uitstekend te benaderen en is een klein sieraad in je platenkast.

avatar van musician
Naar vijf sterren verhoogd.
Dit is toch wat je wilt horen (en goed ook) als je denkt aan een sterk David Crosby concert.
Beter kan het solo niet zijn.

avatar van Fingertippie
Is deze nog ergens als nieuwe te koop?

avatar van musician
Wel tweede hands (Amazon) en niet al te duur.
Er is nog wel een nieuwe King Biscuit live, wat hetzelfde concert is. Maar die is 26 pond.

David Crosby gaf op 8 april 1989 een uitstekend concert in het Tower Theater in Philadelphia. Ook een uitstekende begeleidingsgroep. Op het disky schijfje kan ik geen namen vinden van de muzikanten. Na enig speurwerk op internet kom ik tot de volgende samenstelling: Michael Finnigan keyboards, een goede bekende van Crosby, hij speelde verscheidene jaren in CSN, Dan Dugmore gitaar, Jody Cortez drums en Davey Faragher bas en achtergrond vocalen. David Crosby was deze avond goed bij stem.