Henry Saiz - Reality Is for Those Who Are Not Strong Enough to Confront Their Dreams (2013)

Spanje
Dance / Electronic
Label: Natura Sonoris

1. Moonlight Wolf (6:14)
  2. Sleepwalk (5:33)
  3. Love Mythology (5:54)
  4. Of Muses & Slaves (3:42)
  5. Just an Illusion (6:02)
  6. Spiricom (See You Soon) (5:45)
  7. The Light (6:33)
  12. Fill Me Up (4:44)

met Cornelia

13. Afraid (7:52)
  14. Mirage (6:39)
  15. Natura Sonoris (8:26)
  16. Hymn to Nowhere (5:38)
  17. All the Evil of This World (5:51)
avatar van andnino
Heb nooit een tweede mening geplaatst, maar nu mag hij er dan toch wel eens zijn.

Reality (de rest ga ik niet schrijven) is een fantastische plaat. Henry Saiz is een meester in het creëren van sfeer, na zijn Balance-album bewijst hij hier wederom dat hij dit zelfs voor dik twee uur vol kan houden. Eerder schreef ik dat er ook gewoon wat saaie nummers op staan. Ik geef toe: niet alle nummers zijn van hetzelfde niveau. Maar geen ervan is slecht (of matig), geen ervan doet afbreuk aan de sfeer, en bovendien is de ruime meerderheid van de tracks gewoon ijzersterk.

Voor wie zich überhaupt afvraagt welk genre dit is; dat antwoord moet toch minimaal (melodieuze) deep house, balearic beat, downtempo, trip hop, nu disco en chillout bevatten. Saiz maakt hiervan zijn eigen genre. En deze plaat is in dat genre samen met zijn Balance de grootste aanrader.