Raunchy - Death Pop Romance (2006)

Denemarken
Label: Lifeforce

1. This Legend Forever (4:22)
  2. Abandon Your Hope (5:02)
  3. Phantoms (5:36)
  4. The Curse of Bravery (5:21)
  5. Remembrance (4:20)
  6. Live the Myth (5:01)
  7. City of Hurt (4:43)
  8. Persistence (4:24)
  9. The Velvet Remains (4:16)
  10. Farewell to Devotion (5:28)
avatar van james_cameron
Nieuwe zanger, maar deze is zeker even goed als de vorige. De nummers liggen nog iets lekkerder in het gehoor en het album blijft tot het einde zeer sterk. Geen tegenvaller dus. Wat mij betreft de beste cd van de band tot nu toe. Een soort melodieuze en poppy Fear Factory.

Raunchy, zelfde zanger als The Arcane Order -> een super goede trashmetal band.

Ziekelijk goed album, ik vind dat deze band keyboard en gitaar echt ziekelijk perfect afwisselt, beter dan Children of Bodom of Dark Tranquillity, of welke andere band dan ook.

Ook vind ik de harmonieuze zang in de meeste nummer hemels. Voor de rest heeft de muziek supergoed ritme en aanstekelijke melodieuze riffs.

dikke 5!

avatar van bennerd
Raunchy is een band die mij de laatste tijd erg opvalt. In positieve zin, uiteraard. Intussen ken ik de de eerste vier nummers en nummer zes van deze plaat, en ze nestelen zich gewoon in je hoofd. Ze zijn erg pakkend, meer dan zelfs. Iedere ochtend neurie ik met gemak een Phantoms of een The Curse of Bravery.

De combinatie hard-melodieus is geen botsing. Integendeel, het loopt erg mooi over in elkaar. Met momenten kan de band furieus klinken, waarna ze er een (Vintage heeft het prachtig verwoord) hemels refrein door weven. Verdomme, wat zit deze band er soms gruwelijk op! Precies wat ik nodig heb.

avatar van james_cameron
Een halfje erbij. Absoluut het beste album van de band tot nu toe. Alle songs zijn te gek. Perfecte balans tussen poppy melodielijnen en bruut hakwerk. De plaat klinkt ook nog eens als de spreekwoordelijke klok. Jammer dat het album hierna (Wasteland Discotheque) enigzins tegenvalt.