Lil' Wayne - Tha Carter (2004)

Label: Cash Money

1. Walk In (3:04)
  2. Go D.J. (4:42)
  3. This Is the Carter (4:36)

4. BM J.R. (4:58)
  5. On the Block #1 (Skit) (0:19)
  6. I Miss My Dawgs (4:35)

met Reel

7. We Don't (4:10)

8. On My Own (4:28)

met Reel

9. Tha Heat (4:37)
  10. Cash Money Millionaires (4:42)
  11. Inside (1:31)
  12. Bring It Back (4:21)

13. Who Wanna (4:32)
  14. On the Block #2 (Skit) (0:24)
  15. Get Down (4:33)

16. Snitch (3:56)
  17. Hoes (4:32)

18. Only Way (4:33)

19. Earthquake (5:17)

met Jazze Pha

20. Ain't That a Bitch (4:17)
  21. Walk Out (1:08)
avatar van thomzi50
Redelijk album. Paar lekkere tracks zoals I Miss MY Dawgs, maar hier ken ik lil wayne al wel'n beetje. Ook te lang, door nummers als Go DJ kwalitatief in orde. Drie sterretjes.

avatar van thomzi50
Intussen verhoogd naar 3.5. Hoewel het geen originele plaat is is het toch vaak erg catchy en goed. Wel iets minder dan Tha Carter ll

Relax
Deze is echt veeeeeeeeel minder dan Tha Carter 2...
2.5, beats en rap stellen teleur hier.

avatar van thomzi50
Vind het niet zoveel verschillen met Tha Carter 2 geloof ik.

avatar van Gyzzz
Een hele berg acceptabele nummers, maar nooit meer dan acceptabel. Helaas dan wel weer 80 minuten lang, terwijl ik het na een minuut of 50 allemaal wel weer gezien had.

avatar van Cath
En hij blijft maar overal zeggen dat hij de beste rapper van het moment is en alles.. Jammer dat zo iemand weer zo arrogant moet gaan lopen doen.

avatar van thomzi50
Ja, maar de muziek is wel leuk

trapboy
goed album van lil wanye:) staan goede nummers op zo als: go dj +this is the carter echt top!"

trapboy
en deze track moet je donwloade van dat album!Snitch lekker chille met die muziek

Fantastische album.
100% Lyrical met perfecte beats van Mannie Fresh.
Echte aanraders zijn: Go DJ, This Is The Carter I Miss My Dawgs, Bring It Back, Get Down & Earthquake.

Artifact
we have a groupie

avatar van thomzi50
Die naam dan ook alleen al
Mannie Fresh produceert hier overigens toch helemaal niet zo heel veel?

Wat is er mis met mijn naam?
Man, mensen haten gewoon teveel hier.
Je kan niet ontkennen dat het een lyrical album is.
En uhmm, ja man, je hebt vast gelijk, 15 van de 21 nummers produceren is helemaal niet zoveel. Mafkees.
Ga eerst maar is de feiten bekijken, dan praten we verder.

avatar van thomzi50
Alleerst zeg je louter dat de beats perfect zijn, en dat het album "lyrical" is, wat je daar ook mee mag bedoelen. Verder geef je totaal geen argumenten, je hebt het er niet over dat het geheel weinig vernieuwend is en bovendien wat lang is omdat het veel hetzelfde klinkt. En dan vind je het wel fantastisch, zonder eigenlijk uit te leggen waarom.
Vervolgens wordt er met een knipoogje, gereageerd dat we hier met een groupie te maken hebben. Vervolgens haak ik in op de naam, omdat die daar inderdaad alle schijn van wekt.
Dan kan je mij wel Mafkees noemen, maar daar schieten we weinig mee op. Zoals je misschien ziet vraag ik of Mannie Fresh veel produceert, ik zeg niet dat hij weinig produceert, ik dacht het alleen maar wist het niet, vandaar de vraag. Als hij 15/21 van het geheel produceert, is dat inderdaad een groot deel. Dat kan je dan ook gewoon antwoorden, in plaats van te insinueren dat ik de feiten niet bekijk en me mafkees te noemen op een misplaatst sarcastisch toontje. En dan zeggen dat ik "haat''

Ja, zeker dat je haat.
Waarom moet je dan over me naam beginnen.
Ieder denkend mens zou wel wete dat als je zo een comment maakt, dat je dan geen vriendelijke reactie zult terugkrijge.
Maar goed, ik heb geen zin in een lange discussie.

avatar van thomzi50
We hoeven niet lang te discussiëren, je kan ook gewoon ingaan op wat ik zeg.

Heb ik al gedaan.

avatar van Korhymes
Westside.

avatar van MurryMusic
east side?

avatar van Reijersen
0,5
Na veel positiviteit van vrienden was ik toch maar eens aan Lil' Wayne gegaan en ik moet zeggen dat ik die eureka! niet heb gevonden. Wat me het meest tegenstaat is de ongeïnspireerde manier waarop Wayne zijn lyrics op lepelt. Pffff, het mag wel wat pittiger.

1,5 ster.

Mezelf
Lekker album, toen was Lil Wayne misschien wel iets minder qua teksten maar het klonk tenminste allemaal goed, niet die halve flows met die verneukte stem die die tegenwoordig heeft.

Maarja zoals Thomzi al aanhaalde is het ook niet vernieuwend en vrij langdradig omdat op het eerste gehoor alles op elkaar lijkt (als je vaker luistert hoor je de verschillen wel beter maar het blijft toch wel veel hetzelfde)

Toch zijn de producties van Mannie Fresh wel op een goed niveau, het klinkt allemaal catchy en vloeiend, één van de redenen dat ik wel hou van die Mannie Fresh beats, alleen moet de beste man zijn mond houden

avatar van thomzi50
Ladies and gentlemen, pimps and players//Half ass rappers and true rhyme sayers//This is the Carter, so hold onto your teenage daughter - dat refrein van Mannie Fresh blijft legendarisch

Mezelf
Whaha ja dat is de enige keer dat ik om hem kan lachen, ik vind hem vaak vervelend refreintjes "inzingen"..

avatar van thomzi50
Misschien moet je dan nog wat Big Tymers-muziek checken, of de intro van Juvenile's 400 Degreez.

avatar van NL_RAPPIN
Is dit nog ergens te koop?

avatar van MJ_DA_MAN
NL_RAPPIN schreef:
Is dit nog ergens te koop?
Jazeker.

avatar van vin13
Lil Wayne is er nu ook in Lil Lil Wayne, van harte.

avatar van NL_RAPPIN
MJ_DA_MAN schreef:
Jazeker.

Thanks want hij was bij freerecordshop niet meer te vinden.

avatar van MJ_DA_MAN
Je moet ook gewoon lekker bij die site online kopen. Redelijk grote hiphopkeuze en bovendien lage prijzen bij vlagen.