Travis - Where You Stand (2013)

Label: Kobalt

1. Mother (3:58)
  2. Moving (4:32)
  3. Reminder (3:21)
  4. Where You Stand (3:39)
  5. Warning Sign (3:51)
  6. Another Guy (3:41)
  7. A Different Room (3:58)
  8. New Shoes (3:33)
  9. On My Wall (2:52)
  10. Boxes (4:22)
  11. The Big Screen (4:15)
  12. Anniversary * (3:55)
  13. Parallel Lines (Daydream) * (3:49)
  14. Ferris Wheel * (3:03)
Rond de eeuwwisseling behorend tot mijn favoriete bandjes, de laatste albums waren meer plichtmatige aankopen maar echt slecht werd het nooit dus ik ben toch benieuwd.

avatar van sjoerd148
Ik heb ook een aantal albums in bezit van ze.
Toch een tijdje stil geweest, Fran bezig met een solocarriere.
Ben benieuwd wat deze plaat gaat brengen.

avatar van coldwarkids
Ik heb er nooit echt voor gezeten om naar Travis te luisteren. Vanaf dit album probeer ik dat wel te doen. In het begin vond ik Moving (mwah) en nu ik hem paar keer heb gehoord vind ik het echt een mooi nummer. Een parel zelfs! net zoals Where You Stand. Ik begin Travis wel een klein beetje te waarderen nu!

avatar van hidalgo
op where you stand en op Another Guy kan ik geen oordeel geven
maar ik ben er bang voor

Net als Coldwarkids moest ik even wennen aan Moving. Vond er eerst niet veel aan, maar heb hem nu een keer of 10 gehoord en vind het wel een erg mooi liedje.

wiloost
Ik heb de vroegere albums van Travis erg gewaardeerd. Jaren lang gehoopt dat er weer een cd zou verschijnen. Eindelijk, maar... Ik heb deze cd niet eens kunnen uitluisteren. Wat een slaapverwekkende eentonigheid. Misschien dat ik het de komende dagen nog een keer probeer, maar mijn belangstelling is bijna onder het nulpunt gedaald. Jammer.

Met zo'n cover weet je bij Travis wel weer hoe laat het is. Ja, het is voorspelbaar allemaal en zo klinkt het ook maar dat doen ze al jaren.
Ik was bang dat ik er wel klaar mee zou zijn maar nu ik het een paar keer beluisterd heb hoor ik toch wel weer de eenvoudige prachtliedjes die de band ons zo vaak voorschotelt.

In alle rust geven ze je een hoop moois maar het moet gezegd: ze blijven hetzelfde pad bewandelen en eens is dat misschien genoeg. Ik zelf dacht dat meer en meer bij de vorige twee albums en dit zou wel eens de nekslag kunnen worden voor de band van mijn kant. Maar ik geef toe: ik vind het allemaal weer erg fijn klinken. Misschien te lang niks van ze gehoord en was de adempauze wel even goed?!

Ik ben Moving inmiddels wel een beetje beu door de overexposure, via bv. de YouTube-reclames. Zonde.

Daar luister ik nooit naar net als naar de radio dus ik heb daar geen last van.

Ik heb alleen vandaag al 20 reclames gezien denk ik, toevallig ook op tv (die normaal nauwelijks aanstaat).

Ook geen echte tv kijker (op journaal na) dus dat scheelt enorm. Ik ben wel verbaasd dat ik het toch wel een lekkere cd vind want ik dacht echt dat ik wel klaar was met de band.

avatar van divart
Het vorige album was wel geinig met wat leuke probeersels. Hier klinkt het gewoon ouderwets goed en dat bevalt eigenlijk beter dan verwacht. Mooie liedjes!

avatar van keijzm73
Lekker album wel. Heerlijke 'flow' in het nummer 'Another Guy'

ik vind The Invisible Band uit 2001 & The Man Who uit 1999
veel beter dan dit het is niet slecht maar ik word en nog warm of koud
van jammer weer een gemiste kans dus voor mij word
dit hem weer niet ik mis iets extras

Mr.Bungle
Was een leuke frisse band,maar dit is lauwe thee,het is te saai en het lijkt allemaal zo op elkander.In dezelfde categorie toch wel veel betere bandjes/albumpjes te vinden,daar ben ik zeer zeker van.Travis heeft denk ik toch wel genoeg fans om ook hier weer een succesje van te maken,ik gun het ze wel.

avatar van Musico Pinjo
De eerste luisterbeurt was het prettig weer wat van Travis te horen. Over de helft van de cd begon de aandacht flink te verslappen en betrapte me er op telkens na een paar nummers wat anders op te zetten. Wat mij betreft is de Travis tijd over.
Maar heb in het verleden gelukkig erg van de muziek genoten.

avatar van Bartjeking
'The Man Who' was mijn kennismaking met travis en eigenlijk ook het begin van een levenslange muziekverslaving (was een jaar of 14). Na 'The invisible band' (ook een meer dan prima album) heb ik Travis een beetje links laten liggen, maar met deze plaat wordt het toch weer tijd om de band de aandacht te geven die het verdient. Ondanks de matige beoordelingen doet me dit toch wel weer terugdenken aan de eerder genoemde hoogtijdagen. Ik herken me overigens wel in het voorspelbare karakter van dit album, maar daar heb ik geen problemen mee. Hele fijne muziek en met 'New Shoes' zowaar een nummer met hitpotentie?

avatar van titan
titan (crew)
Het verbaast me elke keer weer hoe de ambachtelijke en zeker niet spectaculaire (als in "onvoorspelbaar" of "onconventieel") liedjes van Travis me steeds weer weten te boeien. Bij elk album denk ik dat ik het onderhand wel weet, maar dat hoor je toch weer die prachtige liedjes en hoe ze met subtiele details toch regelmatig een eigenzinnige draai aan de nummers weten te geven en de boel spannend houden en dat is best knap.

avatar van Koerok
Allemaal net iets te makkelijk. Dat was het voorheen ook, maar toen zaten er toch altijd wel een paar goede vondsten tussen (qua melodie).
'A Different Room' vind ik nog het dichtst in de buurt komen van een goede Travis-song. 'New Shoes' vind ik ook wel aardig.

avatar van erwinz
Verrassend leuke plaat. Hun debuut The Man Who gaan ze nooit meer overtreffen, maar Where You Stand is niet minder dan alles wat volgde. Heerlijke popliedjes vol invloeden, hier en daar een eigenwijze twist en altijd het uit duizenden herkenbare Travis geluid. Gewoon een hele goede plaat.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Travis - Where You Stand - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van oceanvolta
The Man Who is niet het debuut van Travis maar ook imho hun beste.

Sjakiebakker
Tja, inmiddels tig keer gehoord. Het viel me in het begin niet mee maar ik betrap me er nu zelf op dat k de liedjes ga meezingen.. Best wel een mooi album.

avatar van RadioMad
Eind jaren '90 behoorde Travis tot één van mijn favoriete bands. The Man Who (1999) is een klassieker imo, die heb ik helemaal grijs gedraaid, en ook debuutalbum Good Feeling (1997) en derde plaat The Invisible Band (2001) zijn definiërend voor het oude geluid van Travis.
12 Memories (2003) werd goed ontvangen, maar heeft mij nooit écht weten te pakken.
Met The Boy With No Name (2007) werd een poging gedaan om weer terug te keren naar het 'oude' geluid van The Man Who/The Invisible Band en dat resulteerde in een alleraardigst album met een aantal hele fijne popliedjes zoals 'Closer', 'Selfish Jean' en 'Colder'.
Maar sinds Ode To J. Smith (2008) en nu dus óók met deze nieuwe Where You Stand (2013) plaat begint Travis een beetje mijn aandacht te verliezen. Het songmateriaal begint aan kracht te verliezen, en spijtig genoeg valt het ook niet te ontkennen dat Healy niet meer zo'n goede zanger is als vijftien jaar geleden.
Ik kan me ook wel vinden in de uitspraak van Musico Pinjo hierboven, "(...) en betrapte me er op telkens na een paar nummers wat anders op te zetten." Ik had dus precies hetzelfde na de eerste paar luisterbeurten. Ik ga 'm zeker nog een paar keer draaien, want ik wil Where You Stand écht proberen te waarderen. Want tsja... het blijft toch één van mijn favoriete bands van weleer, verdorie!

avatar van coldwarkids
Where You Stand is een kippenvel nummer. Dat Travis me dit nog aan kan doen.

avatar van handeman
travis heeft me weer ! Fijn

avatar van starsailor
Fijn dat er toch bands bestaan die het voor elkaar krijgen de magie van vroeger weer tevoorschijn te halen. Heerlijk album met het voorlopig als hoogtepunt Moving.

avatar van keijzm73
Absoluut. Ik had 'm vanmorgen ook weer opstaan.. Heerlijk (na)zomers plaatje. En nu ik toch hier ben meteen maar even voorzien van 4 sterren

Ik vind de coupletten van 'Moving' vooral erg fijn, maar ben zó klaar met het refrein. Waarschijnlijk vanwege het feit wat user 'herman' al aanhaalde. Ik kon You-Tube de afgelopen periode niet aanzetten of dat refrein kwam voorbij!

Bij een aantal nummers - waaronder 'moving' - krijg ik wel een 'Keane' associatie. En in 'Another Guy' herken ik de sound van 'Stereophonics'. Ik kan beide bands - met name de laatstgenoemde - erg waarderen, dus is voor mij geen negatieve kwalificatie.

starsailor schreef:

Moving is inderdaad een hoogtepunt, samen met Where You Stand. Ik ga het album nog eens goed beluisteren om nog meer pareltjes te kunnen ontdekken.

coldwarkids schreef:

denk dat je zo ermee klaar bent

avatar van coldwarkids
Jammer dat heel de plaat er niet vol mee staat. Met nummers als Moving en Where You Stand.