Extince - De Avonturen van de Exter-O-Naldus (2005)

Label: Top Notch

1. The Milkshake Rap [Remix] (6:14)
  2. Be Like Me [2005 Edit] (3:31)
  3. Mizbiz (3:58)
  4. Spraakwater [Remix] (3:21)
  5. Kaal of Kammen (4:24)
  6. Viervoeters [2005 Edit] (4:41)
  7. Culture Shock [Van Brooklyn Naar Breukelen Remix] (3:56)
  8. De Avonturen van de Exter-O-Naldus (3:23)
  9. Grootheidswaan [2005 Edit] (3:41)
  10. Voorprogramma [Remix] (4:32)
  11. Regelneef [Presto Remix] (4:16)
  12. Tijd [D-Lux Remix] (4:12)
  13. 20 Jr. * (3:42)
  14. Jij, Jij & Jij * (4:11)
  15. Wat het Is (De Ex Is Wat het Is) * (3:51)
avatar van pascal83
Dit kan alleen maar erg leuk worden, de oude nummers (bijna allemaal) in een nieuw jasje en (helaas maar) 3 nieuwe nummers.

hij is ook bezig met een nieuw album. Komt waarschijnlijk volgend jaar uit

avatar van psychonaatje
De bonustracks zijn weer echt ouderwets Extince: "Ik hou het spannend als een setje van Christine Le Duc" (Jij, Jij en Jij)

De remixen zijn ook echte remixen, totaal andere beats (Spraakwater, Voorprogramma, Regelneef en Tijd). Je wordt als fan niet belazerd. Maar of je als "casual" luisteraar (hoe noem je zo iemand wel?) wat kan met deze verzamelaar, vraag ik me erg af. Je zult dan toch meer hebben aan de eerste versie van Spraakwater dan aan deze versie.

avatar van Eddie
Ik laat deze maar schiten denk ik, ik zie mezelf meer als de "casual" Extince liefhebber, de beats intereseren me weinig het zijn zijn teksten die ik erg leuk vind.

avatar van Yak
Yak
Eddie schreef:

Ik ben hier juist er-rug benieuwd naar.

avatar van Eddie
Ik kijk zelf eigenlijk meer uit naar de nieuwe plaat die volgend jaar komt.

avatar van pascal83
Deze man mag en moet dus absoluut nooit meer in het Engels gaan rappen, vooral 'The Milkshake Rap' en 'Be Like Me' zijn echt om te huilen.
De remixes zijn leuk, maar over het algemeen niet bijzonder ... net als de nieuwe nummers overigens.

3.5*

robertinho
Leuk, maar niet echt bijzonder. Nieuwe beats zijn wel erg goed! ***1/2

avatar van Vizzle
De nieuwe beats over de oudere nummers zijn in de meeste gevallen vet. Alleen is het soms dat 't spitten van de exter niet overkomt. Soms is het ineens stil terwijl het in het orginele nummer niet zo is..... qua tekst dan. Klein minpuntje... voor de rest is het extince ten voeten uit hehe....

Met zinnen als.....

"Nance is een snoepie uit de dance"
"Vooral die ene foto met die veter in die taart"
"Ik Bounce Als Veldkamp"
Ik hou het spannend als een setje van Christine Le Duc"

en zo zijn ern nog wel een paar op te noemen.... maarja ik ben natuurlijk een echte fan van de Exter!

avatar van Vizzle
Heb hem afgelopen weekend live gezien in de Effenaar. Klopdokter en Skate waren erbij. Ik vind de Exter echt geweldig hoor..... maar Live brengt hij het echt niet! daarbij vond ik het persoonlijk een heel erg kort optreden... iets langer dan een uur......toch wel een tegenvaller

avatar van Eddie
hmm, ik heb hem ooit in Devneter tijdens een openlucht show gezien, daar vond ik hem erg goed.

avatar van Judith
Heb gister interview gezien bij Brand New Live, hij had niet erg veel te vertellen geloof ik. En zei irritant veel 'weet je'.

Electro_
Rapper 'slang'.

ik ben dan geen extince fan, en dit is zijn enige album dat ik heb, zeker een goed album, het krijgt van mij een 4, maar welke tracks zijn nieuw?

20 jaar
Jij, jij en jij
De ex is wat ut is

hahha oke,

avatar van tovenaar
Vizzle schreef:
..... maar Live brengt hij het echt niet!

Ja, helemaal mee eens. Zelfs op het 10 jaar Top Notch feest waar hij volgende de organisatoren de klapper van de avond moest worden bracht hij echt helemaal niks en kreeg hij de zaal allesbehalve plat, terwijl Opgezwolle, Jawat en DuvelDuvel dat zéker wel lukten.

Geniale tracks afewisseld met matige.

Ja, ik heb hem in Utrecht gezien. Komt Skate ineens het podium op en doen ze ineens een stuk of 3 nummers in het engels. Nou daar zitten we dus echt NIET op te wachten. Die Skate kan je zowieso al niet meer serieus nemen nu die op tv komt met zn game kings.

zn tracks blijven vet, gewoon niet live gaan checken.

dope verzamel cd's met v sommige nummers andere versies dan op de orginele cd stond , 3 punt

Lastige plaat. Die oude nummers (eerste drie) doen me niks. De nieuwe nummers ook niet (laatste drie). Vooral 20 jaar, wat een bout-tekst: "Ik ben een mooi mens, Met een hele zooi fans (...) Nance is een snoepie uit de dance (zij is trance)."
Blijven er 8 aardige remixes over, maar die eigenlijk maar weinig aan het origineel toevoegen. Sowieso eigenlijk belachelijk dat hij met een Best Of komt, toch?
Kent iemand Sudderen? Met Kubus en Diablo? Die vind ik dan wel weer lachen.

avatar van Shinobi
Leuke verzamelaar om te hebben, al klinken de Engelstalige tracks wat vaag en je hoort duidelijk dat ze door een Nederlander zijn gespit.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

avatar van Stapler
Mah Milkshake (slurp...)

Mezelf
@JMSneep: Dus iemand die op tv komt kan geen (goede) muziek meer maken??
Dan hou je niet veel artietsen meer over...

Ik vind die Engelse tracks nog niet eens zo super slecht. Wat vinden jullie er zo slecht aan? Zijn uitspraak vind ik bijvoorbeeld niet super bad.

avatar van FunkStarr
Inderdaad, ik neem die beats van hem ook niet al te serieus, het gaat mij vooral om zijn teksten die ik leuk vind, en daar gaat het toch wel voornamelijk om bij nederhop, want de beats van Osdorp Posse zijn nou ook niet spectaculair te noemen en het meeste klinkt zelfs niet eens als hiphop maar gewoon rock.

avatar van Jacktherapper
leuke verzamelaar .. Mizbiz zit een beetje in het A Tribe Called Quest sfeertje, dat bevalt me wel. ik ga dit werkje nog niet becijferen.

Poppekontje
Leuke verzameling. En ik vind z'n engelse nummers nog best lekker klinken zelfs! Maar buiten dat vind ik het niet echt erg spectaculair.

avatar van Stapler
FunkStarr schreef:

Mijnheer heeft er verstand van .
Osdorp Posse heeft naar mijn mening idd meestal matig tot slechte beats en idd erg Rock-achtig.
Maar Nederhop (onnozel woord, maar vooruit) is HipHop dus draait het zeker ook wel om de beats.

Extince live is vaak gewoon slecht, maar op CD vind ik hem ook erg vet .
En de Engelstalige tracks voegen zeker wel wat toe .

avatar van MAS
MAS
Leuke verzameling voor de Exitnce-fans. Wel een beetje raar dat die 3 nummers niet op de vinylversie staan maar zijn uitgegeven als een extra 12". Op de cd versie staan ze er namelijk wel bij.