J.D. Souther - You're Only Lonely (1979)

Country
Label: Columbia

1. You're Only Lonely (3:48)
  2. If You Don't Want My Love (4:22)
  3. The Last in Love (3:40)
  4. White Rhythm and Blues (4:39)
  5. 'Til the Bars Burn Down (4:42)
  6. The Moon Just Turned Blue (2:08)
  7. Songs of Love (4:18)
  8. Fifteen Bucks (3:24)
  9. Trouble in Paradise (4:26)
avatar van geulink
LP zojuist weer eens opzet. Blijft toch prachtig dat warme jaren zeventig geluid.
Zingen kan ie en die fraaie achtergrondkoortjes Maken het helemaal af.
Zou JD Souther graag eens live zien in Nederland. Voorprogramma bij de Eagles in de Ziggodome komend jaar zou een mooie plek zijn.

D'Ouwe Nelis
JD Souther heeft mee geschreven aan diverse nummers van de Eagles, zoals Doolin' Dalton, New Kid in Town en Victim of Love. Dit album bevat gevoelige en melodieuze liedjes. maar ik vind de meeste nummers wel erg zoet.De laatste tracks zijn wat pittiger, maar in totaal blijft dit album veel te soft.

avatar van DeWP
Het is mij eigenlijk iets te country-achtig...

avatar van potjandosie
waar zijn eerste 2 solo albums hem geen succes brachten, werd dit derde solo album van de legendarische songwriter J.D. Souther zijn meest succesvolle album in het kielzog van de Top 10 hit die hij met "You're Only Lonely" in de Amerikaanse Billboard Hot 100 scoorde. dit nummer doet erg denken aan de sixties sound en melodie van het Roy Orbison nummer "Only The Lonely". J.D. Souther zong mee in de koortjes van diverse nummers op het "A Black and White Night Live" album van Roy Orbison, waaronder ook "Only The Lonely". "You're Only Lonely" en de melodieuze mid-tempo nummers "If You Don't Want My Love" en in mindere mate "The Moon Just Turned Blue" zijn de prijsnummers op dit album.

"The Last in Love"(co-written Glenn Frey) , "White Rhythm & Blues" en "Songs of Love" zijn fraaie ballads, waar de man patent op heeft.

op tracks 5) "Till the Bars Burn Down"(co-written Glenn Frey) , "Fifteen Bucks"( een groepsnummer) en 9) "Trouble in Paradise" horen we glad geproduceerde, typische Westcoast poprock uit die tijd die mij teveel naar AOR neigen. deze nummers bederven, althans voor mij, een beetje het feestje van dit album. "Trouble in Paradise" is een solo versie van het nummer dat eerder verscheen op het gelijknamige album van de Souther, Hillman, Furay Band.

mis op dit album de pure, onbevangen country-rock van zijn debuut album.

Album werd geproduceerd door J.D. Souther

with
Danny Kortchmar: guitar
David Sanborn: alto sax
Dan Dugmore: guitar, steel guitar

Harmony singers: J.D., Waddy, Jorge Calderon & Phil Everly (track 4)
with
Kenny, Peter, Hayden, Glenn, Don & Jackson

Jai Winding: organ (track 2)
Mike Botts: drums (track 2)
Don Felder: rhythm guitar (track 2)
Fred Tackett: acoustic guitar (track 7)
John Sebastian: harp (track 4)
Tom Scott: tenor sax (track 9)

avatar van blaauwtje
Vandaag het trieste bericht gelezen over het overlijden van deze zesde” Eagle”.

Zijn composities( Best of my love, new kid in town, sad café) en deze plaat staan in mijn geheugen gegrift.

Longbranch pennywhistle is weer herenigd!

avatar van geulink
Als eerbetoon vandaag weer een keer op vinyl. Wat blijft de opener You’re only lonely toch een prachtig nummer. In de laatste Lust for Life eindelijk wat aandacht. Verbazingwekkend dat in Nederland niet meer aandacht is besteed aan het overlijden van een van de grondleggers van de Laurel Canyon sound.
Gelukkig is zijn muziek er nog.