Gabriel Rios - En Vivo (2005)

Puerto Rico

4. Bones Bugalu (5:29)
  5. Ghostboy (3:09)
  6. Burn (3:57)
  7. Santera (4:30)
  8. Tu No Me Quieres (3:10)
  9. Unrock (3:45)
  10. I Wanna Be Like You (3:12)
6 nummers van op "Ghostboy" + 4 nieuwe nummers, waaronder het prachtige "Tu no me quieres". Live komen de nummers van Gabriel Rios beter tot z'n recht en een live-cd is dan altijd welgekomen.

Ghostboy ken ik niet in zijn geheel: deze dus wel

Een prima cd: zit goed in elkaar.

Echt veel nieuwe dingen hoor ik niet in deze cd buiten dat het aangenaam swingt.
Of het een toevoeging op Ghostboy is weet ik niet. Wel weet ik dat ondanks het feit dat ik deze cd best lekker vind ik nu ook weer niet de behoefte heb om hard op zoek te gaan naar Ghostboy (en Vivo voldoet dan wel weer).
Misschien op de lange termijn nog eens. We zullen zien.....

Dat Gabriel Rios live een aanrader is, blijkt uit zijn ZAMU-award voor "Best live act" waarin hij Arsenal, dEUS en Natalia versloeg.

Ben helemaal weg van "Tu No Me Quieres", "Burn" en niet-zo-stiekem ook van "I Wanna Be Like You"

Ik hoor steeds zo'n goede verhalen over zijn optredens, ga er echt eens naartoe moeten gaan!

skerit schreef:

Doe dat, want waar ik zn cd niet ech geweldig vind, stond ik bij zn optredens toch wel redelijk te swingen (wel niet verder vertellen he ).

teutoon

avatar van oruiz
teutoon schreef:
Zag em laatst bij Jensen! Live, in een woord: geen flikker aan.

Tsja je moet er maar van houden he..
Ik houd er toevallig wel van, heerlijke zomerse muziek

Vele malen beter dan 'Ghostboy'. Alle nummers krijgen een intiemer tintje en dat overvolle geluid is eruitgefilterd. Ook die vrouw zingt heerlijk, al doet Gabriel Rios zelf nog verwoede, overbodige pogingen om met zijn kreetjes de luisteraar wat op te hitsen. Klein minpuntje dus.

avatar van rrremberrrt
Maar liefst 6 liedjes staan reeds op 'Ghostboy', maw, echt nutteloos om deze cd te kopen, tenzij je een echte fan bent van Gabriel Rios...
Dit neemt niet weg dat ik hem ook heb thuis, en er zeker nog geen spijt van heb! Prachtig sfeertje dat hij weet te creeren telkens!

avatar van Haveaniceday
Vind het niet echt een bijzonder album, maar ik moet zeggen dat het wel swingt Broad Daylight springt wel uit de toon met het album

Ik vind dit album beter dan zijn studioalbum met meer toppers, voor mij meer variatie dan GB.

teutoon schreef:

Dat zijn drie woorden.

Drie leugenachtige woorden.

avatar van frankvankesteren
Ik zit even naar Pinkpop te kijken en ik moet toch concluderen dat er meer talent in zit dan de appelsap-hit Borad Daylight... dat vond ik op zich geen slecht nummer maar het klonk als een eendagsvlieg

avatar van feestje
Op Pinkpop gezien; ondanks het vroege middaguur kwam hij al goed uit de verf.
Goed opgebouwd album; bij het nummer "burn"ontstaat de Latin-kanteling. Als de zon meer zou schijnen, zou ik 'm zeker elke dag draaien

Gabriel Rios is nu al een monument en zal nog groter worden als artiest. Alhoewel ik zou kunnen zeggen dat ik trots ben dat hij ook Gent komt, is dat geen enkele verdienste voor mij. Onlangs had hij een goed interview met Anita van EscapeTV en je kan zo de oneindige dieptes van zijn ziel aanvoelen...

avatar van Reijersen
Natuurlijk bekend geworden door de Appelsientje reclame met het catchy Broadday Light. Staan nog wat leuke nummers op deze cd, maar de andere helft kan me toch een stuk minder boeien. Luister liever zijn laatste cd.

avatar van hans25
Hmm, toch maar flauw deze cd.
Mijn verwachtingen waren duidelijk veel te hoog voor deze en vivo...
Dit valt in geen geval te vergelijken met zijn twee heerlijke studioalbums, vind ik persoonlijk.

avatar van Zandkuiken
Enige plaat die ik in huis heb van de Puerto Ricaanse ladykiller die in het Gentse is neergestreken, en naar mijn gevoel ook de beste. Zijn twee studioplaten heb ik wel al eens gehoord, maar vind ik veel killer en afstandelijker. En laat het nu net de semi-akoestische warmte zijn waarvoor ik val op En Vivo: zijn songs komen hier naar mijn gevoel beter uit de verf, om nog maar te zwijgen van Rios' kraakheldere stem. De exotische invloed valt niet te ontkennen, maar toch wordt er ook duidelijk uit de pop- en rockgeschiedenis gegraaid wat voor een swingend maar toch vaak ook intiem geluid zorgt. "Live"-plaat is in deze wel relatief aangezien En Vivo vakkundig gestript is van alle publieksgeluiden. Dat kan de pret voor mij niet drukken aangezien de tien nummers hier één voor één een soort onbezonnen magie met zich meedragen en je meeslepen in een prettige, zwoele trip die je na 38 minuten naar meer doet verlangen.