Frank Sinatra - Moonlight Sinatra (1966)

Jazz
Label: Reprise

1. Moonlight Becomes You (2:49)
  2. Moon Song (3:05)
  3. Moonlight Serenade (3:30)
  4. Reaching for the Moon (3:09)
  5. I Wished on the Moon (2:56)
  6. Oh You Crazy Moon (3:15)
  7. The Moon Got in My Eyes (2:55)
  8. Moonlight Mood (3:11)
  9. Moon Love (4:19)
  10. The Moon Was Yellow (And the Night Was Young) (3:10)
avatar van heartofsoul
Zeer beluisterenswaardig album met liedjes die verwijzen naar de maan en de romantische liefde.
Een zwijmelplaat, zo concludeerde ik in eerste instantie, maar het is natuurlijk wel Sinatra, die op dit album goed bij stem is, en wordt ondersteund door de prachtige arrangementen van Nelson Riddle. Later las ik dat de helft van de liedjes op dit album op het repetroire van Bing Crosby (een grote invloed op Sinatra) stonden, en dat dit album op deze manier ook een beetje een Bing Crosby-tribute is.

Deranged
Voor mij zeker ook een parel in het lijvige oeuvre van de man. Dat de maan tot de verbeelding spreekt van velen en vanzelfsprekend zijn plek kent in de kunsten zal niemand verbazen, al in 1966 werd er een album gebundeld met fantastisch romantische liedjes waar deze centraal staat. Sinatra zijn mooiste maansong blijft voor mij nog steeds Moonlight in Vermont en die treffen we hier niet maar dat neemt niet weg dat deze liederen er stuk voor stuk ook zeer zijn mogen.