The Safety Fire - Mouth of Swords (2013)

Rock / Metal
Label: Inside Out

1. Mouth of Swords
  2. Glass Crush
  3. Yellowism
  4. Beware the Leopard (Jagwar)

met Tommy Rogers

5. Red Hatchet
  6. Wise Hands
  7. The Ghosts That Wait for Spring
  8. I am Time, the Destroyer
  9. Old Souls
avatar van Don Cappuccino
De twee vrijgegeven nummers (Yellowism, Red Hatchet) laten al een zeer grote vooruitgang horen ten opzichte van Grind The Ocean. Het klinkt minder volgepropt maar nog steeds erg complex en gelaagd. In de niche die progressieve metal heet begint The Safety Fire echt zijn eigen plekje te vinden. Ik ben zeer benieuwd naar het complete album.

avatar van musician
Ik heb geen enkele kennis over dat eerste album, maar ben het helemaal met je eens inzake de twee prachtige nummers Yellowism en Red Hatchet. Vooral de laatste is af en toe van een prachtige schoonheid, met die intervallen, die ook leiden tot een prachtig slot. Mooi gedaan van The Safety Fire.

Zou de band al een grote aanhang hebben?

avatar van Don Cappuccino
musician schreef:

Zou de band al een grote aanhang hebben?

Valt mee, maar met dit album kan dat wel eens gaan veranderen.

avatar van musician
Ik lees dat ze toch al bestaan sinds 2006 maar pas in 2012 dus hun eerste album hadden. Dus ze hebben live de tijd gehad om fans aan zich te binden.

Ben benieuwd. Ik vind ze wat melodieuzer klinken dan wat ik bij metal vaak in mijn gedachten heb.

avatar van Kronos
Don Cappuccino schreef:
Ik ben zeer benieuwd naar het complete album.

Nog nooit van The Safety Fire gehoord. Maar bij het kijken naar de aanbiedingen op dodax kwam ik dit tegen. Iets op het label Inside Out voor slechts 3,05 euro, eens even checken. En wat een meevaller!

De liefhebbers van progressieve rock/metal. Niet twijfelen. Snel bestellen.

avatar van Kronos
Weinig animo hier. Jammer want het is een mooi album. Muziek is een beetje druk soms maar nooit te hyper.