Glasvegas - Later…When The TV Turns To Static (2013)

Label: BMG

1. Later...When the TV Turns to Static (5:23)
  2. Youngblood (4:42)
  3. Choices (3:56)
  4. All I Want Is My Baby (2:51)
  5. Secret Truth (3:56)
  6. I'd Rather Be Dead (Than Be with You) (3:11)
  7. Magazine (3:46)
  8. If (4:28)
  9. Neon Bedroom (4:11)
  10. Finished Sympathy (8:22)
Dit album is inmiddels gelekt en vol verwachting ben ik gaan luisteren.
Twee keer achter elkaar geluisterd nu. Helaas wordt opnieuw de kwaliteit van het debuutalbum niet gehaald. Later...is aardig maar aan het eind van de cd verlang je naar iets anders en begint de overslaande stem van Allen danig te irriteren. Titeltrack en secret truth zijn veruit de beste nummers. De rustige nummers zijn ook leuk, maar helaas worden deze afgewisseld door drakerige nummers als Youngbloog, Magazine en If. Met 1 briljante cd en 2 teleurstellende opvolgers heeft Glasvegas helaas voor me afgedaan. Ik ga maar eens luisteren naar de nieuwe Belle and Sebastian die eveneens gelekt is.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ik vind dit wel een goed album, erg afwisselend, titeltrack is inderdaad erg sterk maar ook Choices , Magazine, I'd Rather Be Dead en het Vampire Weekend-achtige If zijn erg goed.

Dus een totaal ander beeld dan bovenstaande user. Ik zou zeggen hou je net zoals ik van de stem van Allen met zijn schotsec accent ga dit dan luisteren.