Infadels - We Are Not the Infadels (2006)

Dance / Rock
Label: Wall of Sound

1. Love Like Semtex (3:48)
  2. Can't Get Enough (3:22)
  3. Topboy (3:51)
  4. Girl That Speaks No Words (4:19)
  5. Jagger '67 (3:27)
  6. 1'20" (1:20)
  7. Murder That Sound (5:34)
  8. Reality TV (3:41)
  9. Give Yourself to Me (6:12)
  10. Sunday (4:12)
  11. Stories from the Bar (7:06)
Absoluut een *geweldige* liveband - verantwoordelijk voor misschien wel het beste optreden van 2005 - maar wat ik tot nu toe van dit album hoorde, vond ik toch een stuk minder.

Can't get enough wordt heel erg vaak op MTV gedraaid (ten tijde dát ze muziek draaien). Wel aardig, maar niet echt heel bijzonder.

Jagger '67 was ook al een culthit, maar eigenlijk vond ik daar niet eens zoveel aan. Blijkbaar hebben ze de energie van het optreden niet echt op de plaat over kunnen brengen. Toch jammer, ik dacht serieus dat we door de vloer heen gingen bij Paradiso.

Mijn gepindakaasde exemplaar heeft trouwens nog een 11de nummer: Stories From The Bar.

Verder wel een leuk album (doet een beetje denken aan Stone Roses bv.), maar niet wereldschokkend.

3 potentiele hits en de rest valt tegen....

0,5
Klinkt als het Kaiser Chiefs-syndroom

... en de rest van de hippe bandjes uit 2005

Onzin. Zijn zat van die bandjes die wel een geweldig album uitbrachten.

Maar voor Infadels gaat die vergelijking wel op. Sterker nog, Kaiser Chiefs is op de podiumplanken ook een stuk beter dan op CD, al vond ik KC live niet zo goed als Infadels.

herman schreef:
Onzin. Zijn zat van die bandjes die wel een geweldig album uitbrachten.

Noem er eens een paar dan... en ik reken wolf parade bijv niet onder de noemer "hippe bandjes". wel: the departure, the cribs, hard-fi, maximo park, the bravery, the subways, louis xiv, art brut, the coral, nine black alps, hot hot heat, etc...

Electro_
Ik houd wel van die combinatie "dance/rock" en dit album vind ik ook wel leuk. Alleen die video van Can't Get Enough kan ik echt niet aanzien, heel irritant gefilmd. Zo de eerste keer dat ik het luister, vind ik Can't Get Enough, Jagger'67 en Reality TV wel het best klinken, maar is onder voorbehoud.

yosemite44 schreef:

Ik heb niet al die albums gehoord die je daar noemt, maar die van Maximo Park en Art Brut vind ik wel over de hele linie sterk. The Bravery is idd. meer een singlesband. Van de rest heb ik de albums niet gehoord of vond ik het ueberhaupt niet echt interessant (ook de singles niet). Dat laatste is het geval bij The Cribs en The Departure.

'Hippe' bands die wel een geweldig album uitbrachten:
*Bloc Party
*Franz Ferdinand
*Out Hud
*LCD Soundsystem (sommige singles vond ik zelfs minder dan de albumtracks)
*Sons And Daughters
*The Rapture

Electro_
Drie daarvan zijn zó hip dat ik ze niet eens ken.

Het is wel zo dat bands als Out Hud en LCD Soundsystem niet heel veel lijken op de bands die Yosemite noemt, maar goed. Ze hebben imo meer met Infadels gemeen dan pak 'm beet The Cribs, dat gewoon een britpopbandje is.

herman schreef:

... maar blijkbaar toch niet zo pakkend.
[over Art Brut] herman: "Dat heb ik ook. 1 week stukgedraaid en daarna niet meer opgezet."

'Hippe' bands die wel een geweldig album uitbrachten:

Bloc Party - ok
Franz Ferdinand - was al hun tweede release, dus die telde ik even niet mee
Out Hud - ken ik niet
LCD Soundsystem - niet mijn smaak, maar wel een goed album
Sons And Daughters - moet ik nog luisteren
The Rapture - kende ik al

Anyway, het ging erom dat veel van de nieuwe bandjes die ik heb leren kennen in 2005 (vaak op basis van lovende recencies en gepaard met enorme hype) tegenvielen.

Over Art Brut: voor mij is dat inderdaad geen geweldig album gezien de houdbaarheidsdatum, maar het is ook niet zo dat er maar 2 of 3 liedjes echt leuk zijn.

En Franz Ferdinand eerste album dan?

Maar je punt gaat voor een hoop albums wel op.

Electro_
Ik geef het maar 2,5*. Vind het niet al te interessant niet op de drie nummers na die ik eerder noemde.

Dit is echt wel véél van hetzelfde. Te veel. 2.5*

Electro_
En de zang is best lomp.

avatar van mathias
Vooral reality TV is echt slécht. Waar zat de producer om dat gedrocht in te vuilnisbak te gooien?

Electro_
Reality TV heeft wel een lekkere synthesizer anders.

avatar van mathias
Maar die tekst En die eerste twee minuten

Neen niet mijn ding. En dan die synth... doet me iets te veel denken aan lost in a melody van Delays (dat anders, en -ja het moet gezegd- beter is)

avatar van Spliffy McGreen
Ik zat hier al een tijd op te wachten.
vandaag eindelijk maar gekocht. ik heb ze op lowlands gezien. En baal er van dat ik ze niet op Eurosonic heb kunnen zien. Top party bandje. lekker om op the feesten.

Electro_
In Can't Get Enough: Die synth-melodie (zo noem ik het maar) loopt niet helemaal synchroon met het nummer heb ik het idee. Vooral na de eerste minuut hoor ik dat. En dan twintig seconden later loopt hij wel weer goed. Valt iemand anders dit ook op?

avatar van Erikpol
Leuke cd. Met name Sunday, Murder that sound en rality TV.
Toch blijft de cd niet hangen, had er iets hogere verwachtingen bij...

miloz
Deze band is aan hun naam gekomen met hulp van osiama bin laden!

Kheb hier al een vijftal liedjes van gehoord. Dit geluid hebben we natuurlijk al bij andere bandjes gehoord, maar het is gewoon feestmuziek, en de songs die ik al hoorde staan er. Leuk!

avatar van timing
Eigenlijk is alles al gezegd, ook naar mijn idee een bandje zoals er al velen geweest zijn de afgelopen jaren. Wel een geweldige opener met Love Like Semtex, die niet overtroffen wordt door de andere nummers op het album naar mijn mening; Can't get Enough en Sunday zijn ook erg fijn.

Gister paar live nummers op de radio gehoort, vond het, behalve Jagger '67, niet erg speciaal. Klonk allemaal beetje hetzelfde. Can't get enough wordt daarintegen telkens als ik hem hoor leuker.

avatar van LittleBox
timing schreef:

Hier heb ik niets aan toe te voegen. Helemaal mee eens.

avatar van Martin Visser
Eerste indruk is wel goed. Ik lees hierboven dat velen het teveel van hetzelfde vinden. Dat heb ik wat minder. Andere gitaarbandjes gebruiken ook electro-invloeden, maar het lekkere aan deze plaat is dat die synti een beetje vet en een beetje disco-achtig is. Voorlopig een 3,5*