Neil Diamond - Beautiful Noise (1976)

Label: Columbia

1. Beautiful Noise (3:24)
  2. Stargazer (2:41)
  3. Lady Oh (3:51)
  4. Don't Think... Feel (3:26)
  5. Surviving the Life (3:42)
  6. If You Know What I Mean (3:30)
  7. Street Life (3:00)
  8. Home Is a Wounded Heart (2:40)
  9. Jungletime (3:10)
  10. Signs (4:17)
  11. Dry Your Eyes (3:23)
avatar van Ketting
"If You Know What I Mean" blijft een fantastisch nummer.
In het algemeen heeft de muziek uit de jaren 70 niks aan kracht verloren in de loop der jaren. Vooral de muziek van Neil Diamond is en blijft even krachtig. Helaas schijnt men dit soort albums niet meer te kunnen maken.

avatar van vigil
Zo'n beetje het bekendste album van Neil Diamond. Een plaat die hij maakte met Robbie Robertson. Daar was hij blijkbaar erg tevreden/trots over aangezien hij dit groot op de hoes plaatste. Natuurlijk deed de oud The Band frontman niet enkel de productie hij is ook regelmatig op de plaat te horen als muzikant.

Het is toch een zeer interessante combi. Een van de beste stemmen samen met een man die toch prachtig materiaal heeft gemaakt met The band en ook solo maar dat was op dat moment nog niet aan de orde. De bekendste nummers zijn de titeltrack en het prachtige If You Know What I Mean waarvan ik vroeger altijd dacht dat dit nummer Penny Arcade heette. Ik denk dat het vooral aan Robertson te danken is dat je onderlaags zoveel mooie subtiele muzikale dingetjes te horen krijgt.

Voor mij is de parel op het album het nog geen drie minuten durende Home Is a Wounded Heart welke van een onbeschrijvelijke schoonheid is. Toch ga ik niet hoger dan een dikverdiende 3,5 omdat er toch ook wat lichtvoetig materiaal op staat zoals Stargazer.