Frank Sinatra with Count Basie & The Orchestra - Sinatra at the Sands (1966)

Jazz
Label: Reprise

1. Come Fly with Me (3:45)
  2. I've Got a Crush on You (2:43)
  3. I've Got You Under My Skin (3:44)
  4. The Shadow of Your Smile (2:32)
  5. Street of Dreams (2:18)
  6. One for My Baby (And One More for the Road) (4:43)
  7. Fly Me to the Moon (In Other Words) (2:51)
  8. One O'clock Jump [Basie Instrumental] (0:54)
  9. "The Tea Break" (Monologue) (11:48)
  10. You Make Me Feel So Young (3:22)
  11. All of Me [Basie Instrumental] (2:56)
  12. The September of My Years (2:57)
  13. Luck Be a Lady * (4:40)
  14. Get Me to the Church on Time (2:22)
  15. It Was a Very Good Year (4:02)
  16. Don't Worry 'Bout Me (3:19)
  17. Makin' Whoopee! [Basie Instrumental] (4:24)
  18. Where or When (2:46)
  19. Angel Eyes (3:26)
  20. My Kind of Town (3:05)
  21. "A Few Last Words" (Monologue) (2:31)
  22. My Kind of Town [Reprise] (1:00)
avatar van platedraaier
Dit is naar mijn bescheiden mening de allerbeste plaat die Frank Sinatra ooit gemaakt heeft. Samen met het Count basie orchest swingt dit de pan uit. als je ooit iets van deze man aan wilt schaffen, ga dan niet voor 1 van de vele best of-jes. koop deze, daar zal je zeker nooit spijt van krijgen. Sinatra en Basie op z`n best. En niet te vergeten: Arrangementen van de man himself, Quincy Jones

pretfrit
Alleen Sinatra's grappen, die de eerste luisterbeurt nog wel een grinnik opleveren maar bij de 4e draaibeurt ronduit vervelend beginnen te worden, zijn een domper op de vreugde.

Aan de andere kant heeft dat foute Soprano sfeertje ook wel wat...

avatar van Fredericus
Dit is zeker de beste plaat van sinatra, de swing van de basie big band is ongeëvenaard. Kortom fantastisch!! Ook leuk om te luisteren is Count Basie live at the Sands (Before Frank) is de opname van de Basie big band die de zaal vast opwarmt.

avatar van Broem
Gisteren op Canvas de documentaire over Frank Sinatra gekeken. Van begin tot eind geboeid. Wat een man, wat een artiest, wat een persoonlijkheid. Met name zijn 'rat pack' periode in Las Vegas en zijn relatie met de Amerikaanse presidenten was boeiend (laat staan zijn maffia conection) Op MuMe telt uiteraard zijn muzikale prestatie. Ben maar eens mijn platenkast ingedoken en kwam dit live album tegen. Vanwege de docu toch met andere oren geluisterd. Wat een personality had deze baas. Een gloedvol optreden van een professional die niet zonder de adoratie van zijn publiek kon. Ben niet zo van de evergreens maar dit is toch wel speciaal.

avatar van E40
E40
Spijtig van de ellenlange monoloog die de flow van dit album doorbreekt , schoenmaker blijf bij je leest is hier duidelijk van toepassing.
Uitstekend live album voor wie wat bekende songs uit het Sinatrarepertoire wil consumeren zonder zijn latere grijsgedraaide evergreens New York , Strangers en My Way.
Nr 36 in Rolling Stone's 50 Greatests Live albums .

avatar van RoyDeSmet
Op de CD-box 'Vegas' is een ander optreden van deze 'tournee' te vinden.
Vergelijk die met deze 'Sinatra at the Sands' en je zult zien dat de setlist vrijwel identiek is, de arrangementen geheel identiek, maar dat er hier met meer overtuiging wordt gespeeld en gezongen.

Absoluut een geweldig live-album: Sinatra is in topvorm en de Count Basie Orchestra zweept de boel lekker op!

avatar van AOVV
De big band van Count Basie lijkt wel de perfecte muzikale begeleiding voor Sinatra. De combinatie klinkt waarlijk fantastisch tijdens dit optreden in 1966 in het hotel/casino The Sands in Vegas.

De klasse, het charisma, de stem van Sinatra is hier onovertroffen, en als die grappig bedoelde tussendoortjes er niet op hadden gestaan, had ik hier de volle 5 sterren veil voor gehad. Al begrijp ik dan weer wel dat dit gewoon zou werken als je zelf in de zaal zou zitten, met een martini of whisky on the rocks of twee achter de kiezen, gezellig achteroverleunend en genietend van de prachtige liedjes die Sinatra op onnavolgbare wijze vertolkte.

4,5 sterren

ben geen Sinatra fan, maar dit is echt een berealbum

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Heerlijk livealbum van The Voice, Ol' Blue Eyes, The Golden Voice in een casino in de jaren zestig met geweldig klinkende nummers en heel veel interactie tussen Mr. Sinatra en een aandachtig publiek dat aanvoelt wanneer het zich mag roeren en wanneer het moet luisteren.

Ik heb deze een tijd geleden gekocht en hiervan ga ik nooit spijt krijgen. Het is een opgewekt en opwekkend album dat ik graag opleg na “weer zo'n dag”. De beschrijving van dit album in één van de boeken van Rush drummer Neil Peart (RIP) was één van de aanleidingen om dit te kopen, de andere was het nummer New York, dat vaak uit volle borst wordt gezongen door de waard van mijn stamcafé in Oostende, de St Michel.

New York staat hier niet op, dat geeft niet, ik mis het niet want de rest is om duimen en vingers af te likken, ook zijn monoloog van twaalf minuten. Tijdsgeest, artistieke vrijheid en een glimlach op mijn gezicht. Deze is ook de moeite waard: Count Basie - Live at the Sands (Before Frank) (1998).