The Aikiu - Ghost Youth (2013)

Frankrijk
Pop / Electronic
Label: SME

1. Pieces of Gold (4:06)
  2. Let Me Freak Out (Nosferatu) (3:45)

met Isabelle Adjani

3. Win (3:26)

met JD Samson

4. Slow Motion (5:07)
  5. Barbarella (3:13)
  6. Fools (4:30)
  7. 20th Century Ghosts (3:55)
  8. The Fear (2:47)
  9. Somehow (3:34)
  10. A Distant Science (5:24)
Pieces of Gold viel op door de bijbehorende videoclip: homoporno op een grappige manier verwerkt in suggestieve beelden.
Maar valt het hele album op?

Laten we zeggen dat de jaren '80 herleven. In elk nummer hoor je wel een snufje 80's pop (zo hoor ik in Somehow een klein beetje van The Cure's Close to Me) en dat op een manier die niet stoort.
Niet té retro, makkelijk in het gehoor en toch voldoende scherpe randjes. Ze hebben genoeg concurrentie op dat vlak en dat is hun enige nadeel: we hebben het wel vaker gehoord en hoe leuk ze er met die clip weten uit te springen dat doen ze niet met dit album.