menu

Banco del Mutuo Soccorso - Banco del Mutuo Soccorso (1972)

mijn stem
3,94 (32)
32 stemmen

Italiƫ
Rock
Label: Dischi

  1. In Volo (2:14)
  2. R.I.P. (Requiescant in Pace) (6:41)
  3. Passaggio (1:19)
  4. Metamorfosi (10:54)
  5. Il Giardino del Mago (18:28)
  6. Traccia (2:06)
totale tijdsduur: 41:42
zoeken in:
voltazy
metamorfosi is schitterend

avatar van sunhillow
4,0
Debuut van één van de drie belangrijkste symfonische rockgroepen uit Italië. Opvolger "Darwin!" is beter, maar het is een close call. In ben zelf niet weg van R.I.P., dus die track zet je een beetje op het verkeerde been. Desalniettemin zijn Metamorfosi en Il Giardiono Del Mago geweldig! Dus een half uur klassieker, en tien minuten eromheen. 4 sterren dus!

RIP vind ik evenmin geweldig en Metamorfosi wordt nogal suffig na een minuut of twee, vlak na de uitstekende pianosolo (die atonaal dreigt te worden).

avatar van IntoMusic
3,5
Heb de eerste 5 albums eens gedownload om met deze groep nader kennis te maken. Dit album inmiddels 1x beluisterd en op dit moment Darwin! opstaan. Weer nog niet helemaal wat ik ervan moet vinden.

Bij vlagen klinkt het erg lekker, maar ook diverse momenten dat ik de zang erg zwak vind. Ik dacht dat de taal misschien roet in het eten zou gooien, maar daar had ik na 2 nummers al geen last meer van. Alhoewel ik totaal niet weet waar ze over zingen .

Wel leuk dat ik via MuMe weer een totaal nieuwe 'oude' groep aan het ontdekken ben. Nooit eerder van deze gasten gehoord.

avatar van raafff
5,0
Een van de toppers van de Rock Progressivo Italiano. Uitmuntend toetsenwerk en expressieve, gloedvolle zang

Gast
geplaatst: vandaag om 10:17 uur

geplaatst: vandaag om 10:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.