menu

Banco del Mutuo Soccorso - Io Sono Nato Libero (1973)

mijn stem
3,78 (34)
34 stemmen

Italiƫ
Rock
Label: BMG

  1. Canto Nomade Per un Prigionero Politico (15:46)
  2. Non Mi Rompete (5:07)
  3. La Citta' Sottile (7:13)
  4. Dopo... Niente E' Piu' Lo Stesso (9:55)
  5. Traccia II (2:38)
totale tijdsduur: 40:39
zoeken in:
4,5
Canto Nomade is absolute top. Banco doet een paar dingen die Yes op Topographic Oceans zou proberen, maar met veel en veel mindere resultaten. De vocale melodie is melancholiek en prachtig; in de instrumentale delen rocken ze mijn broek van mijn gat zo af en toe. De 15 minuten zijn voorbij voor ik er erg in heb.
In het slotnummer Traccia II gebruikt de band voor het eerst compositietechnieken uit de klassieke muziek. Dat werkt voor mij altijd uitstekend.
De drie nummers ertussen zijn minder, maar nog altijd heel goed. Ik houd niet zo van best of lijstjes, maar op goede dagen durf ik wel te verdedigen dat Canto Nomade en Traccio II beter zijn dan alles wat ELP, Yes en Genesis ooit hebben gepresteerd.

woordenaar
Dit album, deze band, ontdekt via de toplijst 1973. Wat een ontdekking! Prog vergelijkbaar met, met name, Yes.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:28 uur

geplaatst: vandaag om 02:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.