Fuzz - Fuzz (2013)

Label: In the Red

1. Earthen Gate (5:00)
  2. Sleigh Ride (3:11)
  3. What’s in My Head? (3:54)
  4. HazeMaze (5:50)
  5. Loose Sutures (6:12)
  6. Preacher (2:20)
  7. Raise (3:43)
  8. One (6:05)
Als je dit nieuwste werk van Ty Segall en consorten tot je neemt via de Sennheiser vanaf vinyl, dan is dat wel weer een hele prettige ervaring. Dit album blijkt het meer dan waard om er zo intensief naar te luisteren. Alle songs zitten erg goed in elkaar, vol met geweldige riffs en heerlijke wendingen en versnellingen.

Voorbeeld is de fantastische opener Earthen Gates: wat een sterk begin gevolgd door de bekende Ty Segall versnelling. Sleigh Ride is de enige single van Fuzz op dit album, vergeet niet de andere te beluisteren. What's In My Head is mogelijk de sterkste song. En zo gaat het maar door: een plaat bomvol met uitschieters. Met uitstekend spel en een heerlijk retro garage- hardrock geluid.