Inspiral Carpets - Life (1990)

Label: Mute

1. Real Thing (3:09)
  2. Song for a Family (3:03)
  3. This Is How It Feels (3:05)
  4. Directing Traffik (3:54)
  5. Besides Me (2:24)
  6. Many Happy Returns (3:07)
  7. Memories of You (2:15)
  8. She Comes in the Fall (4:41)
  9. Monkey on My Back (1:59)
  10. Sun Don't Shine (3:35)
  11. Inside My Head (2:01)
  12. Move (3:26)
  13. Sackville (6:43)
avatar van TerryA
een van de meest belangrijkste indie pop albums van 1990, en niet voor niks een van John Peel`s favorite bands. She Comes in the Fall, Sackville, This Is How It Feels, Directing Traffik & Move allemaal classic indie hits!

avatar van LucM
Deze band hoorde ik voor het eerst met het nummer "This Is How It Feels" en ik vond dat meteen een fantastische song vanwege het Doors-orgeltje, de aparte percussie en het refrein om van te smullen. Onbegrijpelijk dat het geen grote hit is geworden!
Jaren later dit album aangeschaft en ik vind het een sterk album. De mosterd hebben ze duidelijk bij the Doors gehaald, maar deze band klinkt wel erg Brits. Wel staan er nog meer prima songs op zoals "Besides Me", "She Comes in the Fall" en "Sun Don't Shine".
Maar "This Is How It Feels" zal eeuwig één van mijn favoriete songs blijven!

avatar van Omsk
Ik las ooit dat in de tijd dat This Is How It Feels een hit was, Manchester United-fans het volgende zongen als ze tegen Manchester City speelden:

'This is how it feels to be City, this is how it feels to be small, this is how it feels when your team wins nothing at all.'

Nhehehe.

avatar van TerryA
Omsk schreef:

Nhehehe.

doen ze nog steeds ... intussen een sort anthem geworden voor de red kant van Manchester

avatar van LucM
Vanwege het refrein verwondert het mij helemaal niet dat dit een anthem in Manchester is geworden (cfr. "You'll Never Walk Alone" in Liverpool). Maar hier is het nummer relatief onbekend.

Kosinski
Heb deze CD vanaf 1990 al in de kast en ga hem na 19 jaar verhogen naar de maximale score. Het gebruik van dat te gekke orgeltje geeft hem het laatste zetje. Een van de betere Britpop albums.

Van 4.5/5 naar 5/5 chapeau !

avatar van Reint
Erg goed album. Een beetje dat power-beat achtige van The Animals en The Troggs. En dan ge-update naar het eind jaren 80 tijdperk. Wel klinkt het heel verschillend van bijvoorbeeld The Happy Mondays en The Stone Roses. Erg 'baggy' is het niet.

avatar van FCEstebandido
Manchesterscene op haar best!!

avatar van EttaJamesBrown
Vanavond in het donker door de polder gerend. Eenzaam en alleen met slechts muziek als gezelschap.
Komt ineens 'this is how it feels' voorbij. Wat een schitterende treurnis!

avatar van Cannondale
Wat een heerlijk album van deze zwaar ondergewaardeerde band. In Nederland sowieso. 4 top albums afgeleverd naar mijn mening

avatar van matthijs
Wat een sfeer. De combinatie van meerstemmige zang en orgel werkt geweldig.

avatar van Yield
33 jaar oud is Life inmiddels. Heb net de CD weer eens gedraaid en het valt mij direct op hoe scherp en fris deze muziek nog steeds klinkt, met dat weergaloze orgeltje. Een klassiek en tijdloos album dit. De Manchester sound in optima forma. Ik mis die tijd.