Joe Cocker - Fire It Up Live (2013)

Label: Columbia

1. Come in Peace (4:45)
  2. Feelin' Alright (4:39)
  3. The Letter (5:49)
  4. When the Night Comes (5:10)
  5. You Love Me Back (3:38)
  6. I'll Be Your Doctor (3:38)
  7. Up Where We Belong (6:06)
  8. Come Together (5:41)
  9. Eye on the Prize (5:01)
  10. You Don't Need a Million Dollars (4:28)
  11. You Are So Beautiful (4:10)
  12. Younger (4:21)
  13. Fire It Up (4:33)
  14. N'oubliez Jamais (6:34)
  15. You Can Leave Your Hat On (4:42)
  16. Unchain My Heart (6:10)
  17. With a Little Help from My Friends (11:29)
  18. Summer in the City (4:24)
  19. Hard Knocks (3:58)
  20. Cry Me a River (5:32)
  21. You Don't Know What You're Doing to Me (4:34)
avatar van Twinpeaks
Prima live album van ome Joe.Waar hij op studioalbums door de vaak gladde en veilige productie achterblijft ,vlamt hij hier als vanouds.Geruggesteud door een prima band die een hele strak basis neerlegt ,waarover Cocker zijn vocalen uitspuwt en schreeuwt.Ik was aangenaam verrast door zijn stem ,want ik dacht dat hij het bereik niet meer zou hebben.Ik had als uitgangspunt zijn laatste livealbum en dat dateert toch van een jaar of 20 terug.Ik ga hoog inzetten op 4 en halve ster.

avatar van didi
Heerlijk was benieuwd en aangenaam verrast. Wat kan Joe nog zingen, schreeuwen en gillen.
Heerlijke cd. En wat is dat orgeltje toch gaaf. Ik ga ook voor de 4 1/2 ster.

69 jaar en dit nog uit je strot krijgen..... SUPER.

Joe Cocker en het podium waren dikke vrienden, luister maar eens naar dit album en het spat er werkelijk van alle kanten vanaf. Zal ik zeker gaan missen!

avatar van musician
Hij heeft dit concert ook in Nederland met verve gegeven.
Ben blij daar toen te zijn bij geweest, dit album is een mooie nagedachtenis daar aan.
Cocker was ook een geweldige performer.

avatar van Rainmachine
Voor mij wat een mixed bag deze live plaat. Had ome Joe nog geleefd dan had ik 'm ook minder punten gegeven. Maar dat is niet het geval, ome Joe is er niet meer en dat is toch wel een aderlating voor de moderne popmziek en voor mijn platenkast. Dit is zijn live zwanezang geweest want een dik jaar daarna gingen de luikjes voorgoed dicht. Longkanker... En... dat is hier dus totaal niet aan af te horen, Joe klinkt als vanouds en wordt (wederom) bijgestaan door een stel fantastische muzikanten. Mijn grootste kritiek op dit album is ook niet de muziek maar de manier waarop het publiek er in en uit is gemixed, dat klinkt totaal nep. Maar goed ik ben blij met dit laatste live album omdat hier ook veel oude nummers worden gespeelt en die klinken hier vaak een stuk beter dan op de oude platen. Zeker het jaren 70 werk. Ik ben nog steeds blij dat ik Joe Cocker een aantal keren live gezien heb, altijd een feest voor jong en oud.

Voor mij wel overigens een totaal onbekende groep muzikanten:
Bass – Oneida James-Rebeccu
Drums – Jack Bruno