Champaign - How 'Bout Us (1981)

Soul / R&B
Label: Columbia

1. Can You Find the Time? (4:05)
  2. Party People (5:02)
  3. Whiplash (3:37)
  4. I'm on Fire (4:19)
  5. How 'Bout Us (4:35)
  6. Spinnin' (3:16)
  7. Dancin' Together Again (3:15)
  8. Lighten Up (3:17)
  9. If One More Morning (4:05)
  10. How 'Bout Us [Single Version] * (3:18)
  11. I'm on Fire [Single Version] * (3:33)
avatar van Madonna
Dit hele album vind ik stijlvol. Het is met zo veel zorg gemaakt. Prachtige pakkende dance-achtige nummers maar ook gevoelige slowsongs. "How 'bout us" is een ware klassieker. De opening met "Can you find the time?" is erg dansbaar. Voetjes van de vloer!

-4-

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Mijn nummer 1 allertijden van meest irritante nummers is How 'bout us van Champaign. Vandaar de 0,5 ik kan dit niet aanhoren

Father McKenzie
DjFrankie schreef:

Je mag eigenlijk enkel een stem uitbrengen als je op zijn minst héél dit album een beetje kent, toch?
Dit lijkt dus op een anti-stem, vind deze Bon-Jovi-hater (ik stemde ook ooit op alle BJ albums 0.5 maar ik haalde die stemmen weg en sindsdien heb ik mijn leven gebeterd...)

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Father McKenzie schreef:

Je hebt gelijk mijn stem verwijderd, ik heb echter de lp wel (gekregen ooit) maar of ik hem ooit zal draaien, 1 nummer iig sowieso niet.

avatar van LucM
"How 'Bout Us" kan ik wel appreciëren, het is zonder meer goed gemaakte soft-soul en ik heb véél, véél slechter gehoord. De rest van dit album vind ik ook op een behoorlijk peil staan : soft-soul soms vermengd met funk of jazz met gepaste blazers en mierzoete maar degelijke vocalen. Nadien niets meer van deze formatie gehoord.

Spijtig genoeg ken ik het album niet maar de hit-single 'how 'bout us' is grote klasse en krijgt van mij de volle *****
Dit is soft-soul van de bovenste plank!

avatar van Jensiebo
Champaign - I'm On Fire
Ado'nis - Geen Stress

Heb net Ferry Maat's 'soft soulshow' op de kop kunnen tikken met daarop o.a. Champaign ' i'm on fire',gewoon geweldig!30 jaar na datum leer ik nog steeds juweeltjes kennen uit de onuitputtelijke '80's.Ik denk als ik ooit 80 ben dat ik nog niet alles heb ontdekt...

OMIT
Kende dit nog van vroeger, net even de clip gedraaid,

Echt zo van die mensen die niet naar elkaar luisteren maar gewoon langs elkaar heen leven. En maar verliefd doen, leuk hoor. Wordt niets, een jaartje en jullie kunnen weer de tinder op.

avatar van Ricknl
Swingt lekker hoor!
Zwijmelfunk/soul/disco van de bovenste plank
Op de kop getikt bij de kringloop. Sentimental journey.