NOFX - The Decline (1999)

Punk
Label: Fat Wreck Chords

1. The Decline (18:19)
de geniaalste punkplaat ooit gemaakt.

Ben ik het niet mee eens

leg uit...

De geniaalste punkplaat ooit gemaakt is, Bad Religion - No Control

1,0

de geniaalste punkplaat ooit gemaakt.

Ik vind het de slechtste plaat die NOFX ooit heeft gemaakt. Als je dit goed vind, waarom vind je deze dan beter dan het andere werk van deze band?

idd, beste punkplaat ooit gemaakt. Moeilijk te evenaren, zelfs door de beste punk(rock)bands die er bestaan.

ieder zijn mening, maar als je dit een slechte plaat vind dan ben je een cultuurbarbaar

ik vind The Decline echt een geniale plaat en ik hoorde dat er een versie was die 52 minuten duurt. Ik kan deze versie helaas nergens vinden. Heeft iemand hier een tip voor mij?

En No Control is idd ook een van mijn favo Bad Religion nummers

lijkt me sterk.. ze waren het na 18 minuten al wel aardig zat geloof ik

Conall Curach schreef:

52 minuten? Zo lang heeft volgens mij nog geen enkel regulier NOFX album geduurd terwijl ze doorgaans wel 20 nummers per half jaar weten uit te brengen. The Decline is een meesterwerk op zichzelf, 1 waar NOFX wat mij betreft apetrots op mag zijn. In de doorgeslagen hokjesgeest van vandaag de dag valt het te prijzen dat er muzikanten zijn die na 20 jaar nog steeds volledig overtuigd zijn van hun, al dan niet muzikale, gelijk (of je het nou met ze eens bent of niet..). De vele overgangen en tempowisselingen zijn, hoe clichee ook, allemaal terug te voeren op het conto NOFX; dit zijn in de loop der jaren HUN clichee's geworden, geperfectioneerd in al zijn/haar lulligheid en zelfspot. De tekst leest als persoonlijk manifest en combineert op wonderlijke wijze poezie en maatschappijkritisch cynisme. Aan iedereen die dacht dat punk dood was; De punk in je hoofd is dan misschien een stille dood gestorven, NOFX is springlevend!

5 sterren.

imo de beste plaat van nofx!

18 minuten puur genieten!

deze komt ook zeker in mijn all-time-top10!

avatar van StuF
één van de geniaalste punkplaten ooit gemaakt

dit is gwn de vetste punkrock plaat oooiiiiiiiit,di intro,di outro
gwn AF,dan nog de vette bas van fat mike
ni nrml di kerel...als je dit geen plaat vind..dan ga maar na techno luistere..want dan klopt er iets niet
ik luister gwn nog elke dag na the decline
end an di tekst..en dat 18 min aan een stuk...doe het hem maar eens na
gwn aaaafff egt waar
de schijf van allemaal
gr

kijk nu ben ik overtuigd

mindflight schreef:
Geniaal, omdat ze 18 minuten lang, aan een stuk door allemaal geniale stukken spelen. zo snel, zo hard en zo mooi, doe ze het maar eens na!

Helemaal mee eens! 5*

Hmm het gemiddelde is hier wel wat te hoog denk ik, maar ik moet toch wel zeggen dat dit wel één van de beste 18-minuten-durende punknummers is die ik ken

obsessed schreef:

Vreven
Een 5 voor dit meesterwerkje. Een van de allerbeste nummers ooit. Het bewijs dat punkliedjes niet alleen kort en simpel hoeven te zijn, maar ook van haast epische proporties. Geniaal!

mee eens =)

Blur schreef:
ik vond NOFX altijd en beetje nazi punk,of heb ik het nou mis?

Hoe kom je daar in hemelsnaam bij? NOFX bestaat uit twee mensen van joodse afkomst, een hispanic en een blanke.
Daarbij hebben ze ook verscheidene nummers geschreven die racisme veroordelen, zoals Jaundiced Eye:

So how can you say that your proud of your race
Proud of your gender
Or proud of your faith
Facism racism all starts out the same
Stop feeding the fire, help put out the flame

Je hebt het dus héél erg mis.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Blur schreef:
ik vond NOFX altijd en beetje nazi punk,of heb ik het nou mis?

Dude nazi punk???? Waar haal je dat in vredesnaam uit?

avatar van gameg
NOFX is gewoon geniaal:P

Is toch een aanklacht tegen het rechtssysteem van Amerika?

Stem verhoogd naar 4,5. Waar ik de gemiddelde score eerst iets te hoog vond, ben ik na aankoop van de 12" en nog wat beter luisteren helemaal om. Echt geweldig dit, op gelijke voet met Punk In Drublic en 1 van de beste jaren '90 punkplaten.

5 sterren
punt

avatar van Fza
Fza
de geniaalste punkplaat ooit gemaakt.

Ik had het hier toevallig laatst met een paar vrienden over, ze waren het allemaal met me eens.

Florisja schreef:
5 sterren
punt

Dat dus.

Combinatie van teksten, muzikale afwisseling, constante energie, en het kippenvel-opwekkende outro.

Beste punknummer ooit. Period.

avatar van Dilla
Wat een juweeltje van een EP is dit!! Al helemaal grijs gedraaid en nog gaat ie niet vervelen..echt superstrak Hoop dat die gasten weer eens een keer de Melkweg op z'n kop komen zetten. 4.5* issie zeker waard van begin tot einde.