Henry Cow - In Praise of Learning (1975)

Rock / Avant-Garde
Label: Virgin

1. War (2:26)
  2. Living in the Heart of the Beast (15:31)
  3. Beginning (6:27)
  4. Terrible as an Army with Banners (7:02)
  5. Morning Star (6:06)
  6. Lovers of Gold (6:28)
Aquila
Eigenlijk een samenwerking van Henry Cow met Slapp Happy. Hoe dan ook 'best of both worlds': van beide bands hun beste album. Dagmar Krause was nooit beter als in "Terrible as an Army with Banners".

avatar van citizen
Mooi album inderdaad, maar ik vind Unrest nog beter. Relatief nogal onbekend, deze band. Ik ga gauw eens een paar motivaties schrijven...

avatar van Ataloona
Sterke expressionistische plaat van Henry Cow. Prachtige zang en fantastische onheilspellende muziek die doet denken aan oude horrorfilms. De muziek voelt aan als een plaat uit de Canterbury scene en vooral als een kruizing tussen Soft Machine en Frank Zappa. (als op bijv. Uncle Meat) Chaotische en kakafonische nummers als Beginning en Morning Star en de fantastische jam Living in the Heart of the Beast zijn fantastische composities. Jammer dat deze band compleet genegeerd lijkt te zijn door de media. (correct me if I'm wrong) Voor nu 4*, maar de plaat maakt zeker kans op meer. Voor de liefhebbers van Canterbury kan dit nog eens een leuke ontdekking zijn.

Ps. Waar blijven je motivaties citizen?

Ton Willekes
Samen met Unrest de beste Henry Cow plaat.
Inderdaad een samenwerking met Slapp Happy maar uiteindelijk bleef alleen Dagmar Krause bij de band. Slapp Happy maakte nog een plaat samen met Henry Cow : Desperate Straits
Living in the Heart of the Beast en Beautiful as the Moon, Terrible as an Army with Banners zijn de hoogtepunten. Verplichte kost voor hardcore socialisten trouwens.

Mssr Renard
Henry Cow laveert wat tussen de avant-prog en de canterbury style in Later ook wel Rock in Opposition genoemd). Hier werken ze samen met leden van Slapp Happy. Leden van Henry Cow hadden al samengewerkt met Slapp Happy op hun album Desperate Straights.

Slapp Happy's zangers Dagmar voert hier de boventoon, en zij is wel een geweldige zangeres en stemkunstenaar. Verder is het een ontzettend moeilijke maar geslaagde plaat. Maar dan moet je er wel van houden, en dat doe ik. Voor liefhebbers van Gentle Giant (maar dan gekker), Zappa (maar dan Britser), Hatfield & the North en Soft Machine.