Four Tet - Beautiful Rewind (2013)

Electronic
Label: TEXT

1. Gong (3:15)
  2. Parallel Jalebi (3:54)
  3. Our Navigation (3:54)
  4. Ba Teaches Yoga (3:20)
  5. Kool FM (5:09)
  6. Crush (2:26)
  7. Buchla (4:12)
  8. Aerial (5:57)
  9. Ever Never (0:32)
  10. Unicorn (3:31)
  11. Your Body Feels (4:04)
avatar van Gloeilamp
Een nieuwe Four Tet! Ik ben alvast heel erg benieuwd, de hoes vind ik helaas niet zo mooi.

avatar van Supersid
Héle mooie hoes!

avatar van kobe bryant fan
Hier ben ik erg benieuwd naar!
Lelijke hoes jammer genoeg.

avatar van Goodfella
Zó benieuwd. Volgende maand voorproefje met een live optreden op het Dekmantel Festival.

tuktak
Deze release is toch gewoon tba? 22-10 is de releasedatum van het door Four Tet geproduceerde album van Omar Souleyman.

avatar van FlyLo
Idd, moet er gewoon vanaf.

avatar van FlyLo
Warm word ik er niet van eerlijk gezegd

avatar van kobe bryant fan
Het is geen slecht nummer. Maar na het geweldige Pink en There Is Love In You (laatstgenoemde heeft zelfs een Top 10 notering) verwachtte ik toch heel wat meer.

avatar van kobe bryant fan
Ik heb voorlopig nog geen idee wat ik van Four Tet's nieuwe stijl moet vinden. Hij stond altijd al bekend om met iedere plaat iets nieuws te brengen en na Pink was het zeker duidelijk dat hij in de Dance hoek wou blijven (althans voor even) maar met Kool FM en Parellel Jalebi is het een soort van trage repeterende Dance geworden. Met bij beide tracks op de helft een vreemde wissel.
Wel mooi, maar ik heb toch nog gemengde gevoelens, bij beide tracks wordt het pas echt interessant bij het tweede gedeelte, het is dan ook erg jammer dat de track maar kortjes is. Het eerste deel vind ik bij beide wat te simpel klinken zeker nadat hij zich bewees met nummers zoals: Angel Echoes, Locked, ...
Toch hoop ik dat dit één van de releases van 2013 wordt.

avatar van FlyLo

Vrij teleurstellend weer. Niet de next -level dingen die je ondertussen van Four Tet zou verwachten.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Parrallel Jalebi vind ik gelijk prachtig, zou voor mij zeker één van de hoogtepunten van Pink zijn. Kool FM heeft die lekkere garagedrive die wel meer nieuwe nummers van Four Tet hebben en dat kan ik zeker waarderen, maar de lompe en te repetitieve sample verpestte het voor mij bij de eerste paar luisterbeurten.

dalexterminate
Vind zowel Kool FM als Parallel Jalebi prima. Kom maar met die plaat, wordt weer tof

15 oktober is nu de verwachte releasedatum

avatar van kobe bryant fan
Bron? Want volgens Four Tet ging hij geen releasedatum verspreiden.

tuktak
Four Tet misschien niet, maar de distributeur wel Een wereldwijde verspreiding kan je ook moeilijk geheim houden natuurlijk.

Parralel doet me denken aan een kruising tussen Koreless en Jacques Greene opzich dus niet verkeerd maar niet echt Four Tet eigen. Maar goed Kool FM klinkt totaal anders dus ik denk dat er wel genoeg afwisseling zal zijn op de plaat. Ben benieuwd.

avatar van MJ_DA_MAN
Amazon. Releasedatum kan dus worden ingevuld.

avatar van luc011190
BUchla
AeRIAL

Jah zo ken ik er nog wel eentje

Burial album cover Beautiful Rewind

Dikkop
Straks geloof ik het nog.

avatar van Norrage
En in zijn geheel te luisteren hier!
SoundCloud - Hear the world?s sounds

avatar van Norrage
Heel teleurstellend album zeg... Niks spannends aan, niks typisch Four Tet. Hij is op dit album een dertien in een dozijn dance-muziek maker geworden
Alleen dat ene nummer is wel aardig, Parallel Jafebi ofzo.

tuktak
De singles komen gelukkig een stuk beter uit zo op een album, had namelijk nog niet erg veel goede hoop. Valt na de eerste aantal luisterbeurten reuze mee, nog genoeg ouderwetse Four Tet te bespeuren. Aerial is echt een bazentrack zo met die vocalsamples. Een klassieker zal het echter niet gaan worden wat mij betreft, daar is het allemaal toch net iets te trendy voor op deze plaat.

avatar van kobe bryant fan
Zalige plaat! Ik was erg sceptisch over de twee singles, maar in het geheel past het idd erg goed. Constant hoog niveau, lekkere samples, overgang van de nummers is zalig!

Ik vind ook de productie en de overgangen erg goed op dit album. Het voelt als één geheel. Dat vind ik positief en ik hoor ook genoeg vertrouwde Four Tet geluiden waardoor ik na 5 luisterbeurten wel 4* durf te geven. De album opener is zeer (!!) overtuigend en Unicorn en Your Body Feels vormen een hele mooie afsluiting om vervolgens zonder twijfel Rewind in te drukken. Beautiful.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
tuktak schreef:
Jah zo ken ik er nog wel eentje

Burial album cover Beautiful Rewind

Ik zag net dat de letters van "Burial" ook in de titel verstopt zitten... Knipoogjes in overvloed dus (ook al geloof ik niet dat Kieran Hebden ook Burial is).

Beatiful Rewind = Few United Burial? If We Tuned Burial?