Penguin Cafe Orchestra - Music from the Penguin Café (1976)

Avant-Garde
Label: Obscure

1. Penguin Cafe Single (6:20)
  2. Zopf: From the Colonies (1:39)
  3. Zopf: In a Sydney Motel (2:28)
  4. Zopf: Surface Tension (Where the Trees Meet the Sky) (2:23)
  5. Zopf: Milk (2:22)
  6. Zopf: Coronation (1:33)
  7. Zopf: Giles Farnaby's Dream (2:20)
  8. Zopf: Pigtail (2:45)
  9. The Sound of Someone You Love Who's Going Away and It Doesn't Matter (11:47)
  10. Hugebaby (4:48)
  11. Chartered Flight (6:43)
avatar van Paalhaas
The Sound of Someone You Love Who's Going Away and It Doesn't Matter. Prachtig.

avatar van Yak
Yak
Dat ik hier nog niet op gestemd had!! Mijn vader is helemaal idolaat van dit album (overigens meteen ook het enige PCO-album wat hij heeft, naast een live-album) en het was dan in vroeger dagen regelmatig in ons huis te horen. Ik zou 'm eigenlijk eens opnieuw moeten luisteren, maar een 4* kan er puur op herinnering wel vanaf.

Morgen even langs de Plato, want Penguin Cafe-albums kosten nog geen acht euro meer.

avatar van Toon1
Paalhaas schreef:
The Sound of Someone You Love Who's Going Away and It Doesn't Matter. Prachtig.

Waarom zo sarcastisch

avatar van Ataloona
Leuke plaat met 2 kanten. Vrolijke en opzwepende nummers worden afgewisseld door rustige en zware nummers. Soms wat apart, maar vooral een mix van leuke en verrassende stijlen. Soms komt er in de opzwepende nummers een ukelele om de hoek kijken wat het album ook een leuk ska tintje geeft. Het intronummer is prachtig en doet eigenlijk wel denken aan klassieke muziek. Daarop volgen de leuke en korte Zopf nummers waarin de veelzijdigheid van deze groep duidelijk word. The Sound of Someone You Love Who's Going Away and It Doesn't Matter mag dan wel een niet zo subtiele titel hebben, maar de muziek is dat echter wel. Ongelovelijk mooi en prachtige muziek op de avond in het donker. Een mooi arsenaal van instrumenten zorgt voor een bindend geheel en ik begin eens met een 4*. Met kans op meer denk ik eigenlijk wel.

Ton Willekes
Ik heb deze plaat op het Obscure label van Eno.

Volstrekt unieke mix van ballroom orkest met elektronica van orkestleider Simon Jeffes
Heb ze 1 keer live mogen zien in 1983 in de ballroom (uiteraard) van het Rotterdam Hilton volgens mij.
Vreemde combinatie van in stijl geklede muzikanten met aan weerszijden een wat overbemeten PA installatie. Maar het publiek vond het terecht allemaal prachtig.

Hoogtepunten op deze plaat:
De complete Zopf suite
The Sound of Someone You Love Who's Going Away and It Doesn't Matter

avatar van Paalhaas
Toon1 schreef:

Waarom zo sarcastisch

hoeft (wat mij betreft) niet direct sarcasme uit te drukken. Volgens mij is de uitleg van deze smiley hier op de site 'emotioneel'. Ziedaar de te volgen interpretatie.

avatar van Norbert
Voor mij, en ik denk meerderen met mij, is het vooral een smiley die uitdrukt dat je moet huilen van het lachen. In dit geval lijkt het naar de titel te referenen. In combinatie met wat er voor de smiley kwam lijkt het dus sarcasme aan te duiden.

Leuk trouwens zo'n gesprek dat zich over 8 jaar spant.

avatar van dix
dix
Norbert schreef:

Maar ja, met de site-updates veranderen de emoticons ook. Daardoor krijgen sommige postings een onbedoelde lading. Zo is deze (thums down voor wie dit in 2023 leest) eerder een nee-schuddende smiley geweest. Da's toch een verschil.

Norbert schreef:
Leuk trouwens zo'n gesprek dat zich over 8 jaar spant.

Ja, ruim 10 inmiddels