Penguin Cafe Orchestra - Music from the Penguin Café (1976)

Avant-Garde
Label: Obscure

1. Penguin Cafe Single (6:20)
  2. Zopf: From the Colonies (1:39)
  3. Zopf: In a Sydney Motel (2:28)
  4. Zopf: Surface Tension (Where the Trees Meet the Sky) (2:23)
  5. Zopf: Milk (2:22)
  6. Zopf: Coronation (1:33)
  7. Zopf: Giles Farnaby's Dream (2:20)
  8. Zopf: Pigtail (2:45)
  9. The Sound of Someone You Love Who's Going Away and It Doesn't Matter (11:47)
  10. Hugebaby (4:48)
  11. Chartered Flight (6:43)
avatar van Ataloona
Leuke plaat met 2 kanten. Vrolijke en opzwepende nummers worden afgewisseld door rustige en zware nummers. Soms wat apart, maar vooral een mix van leuke en verrassende stijlen. Soms komt er in de opzwepende nummers een ukelele om de hoek kijken wat het album ook een leuk ska tintje geeft. Het intronummer is prachtig en doet eigenlijk wel denken aan klassieke muziek. Daarop volgen de leuke en korte Zopf nummers waarin de veelzijdigheid van deze groep duidelijk word. The Sound of Someone You Love Who's Going Away and It Doesn't Matter mag dan wel een niet zo subtiele titel hebben, maar de muziek is dat echter wel. Ongelovelijk mooi en prachtige muziek op de avond in het donker. Een mooi arsenaal van instrumenten zorgt voor een bindend geheel en ik begin eens met een 4*. Met kans op meer denk ik eigenlijk wel.