Jurassic 5 - Jurassic 5 LP (1998)

Label: PAN (IV)

1. In the Flesh (4:05)
  2. Quality Control Pt. 2 (0:39)
  3. Jayou (2:58)
  4. Lesson 6: The Lecture (5:32)
  5. Concrete Schoolyard (5:21)
  6. Setup (0:30)
  7. Action Satisfaction (3:58)
  8. Sausage Gut (0:19)
  9. Improvise (3:43)
  10. Blacktop Beat (1:25)
  11. Without a Doubt (3:00)
  12. Lesson 6 [Reprise] (1:39)
  13. Action Satisfaction [Dub] (3:55)
  14. Ignition Sequence * (1:54)
  15. Ducky Boy * (2:08)
  16. Verbal Gunfight * (3:51)
  17. Rubber Tires * (4:06)
  18. Long Road to Glory * (3:51)
  19. Ghetto Diplomat * (3:45)
  20. Lesson Four: The Radio * (5:28)
  21. Jayou [Remix] * (3:19)
  22. The Rhythm * (3:07)
  23. (Who's Gonna Be the) Next Victim * (4:17)
  24. The Joint Freestyle * (3:20)
  25. The Joint Promo * (1:57)
  26. Wake Up Promo * (1:43)
  27. Power 106 * (1:54)
  28. Unified Rebelution * (4:32)
Geweldig album, het enige nadeel is de lengte.

avatar van Jordy
Mijn probleem met J5 is toch dat de emcees wat minder zijn. Productie is altijd top, op elk album staan wel een paar kneiters, maar het weet me nooit de volledige lengte van een album te boeien.

avatar van BoordAppel

:O Chali 2Na!

avatar van Dielie
Fantastisch album die voor mij persoonlijk de sfeer weergeeft hoe hiphop is!

CHALI 2na, Zaakir, Akil?

alleen maar één van de beste, maar oke

avatar van Gyzzz
Jordy schreef:

Terwijl die volledige lengte voor mij juist het enige probleem is. (TE KORT!!!)

concrete schoolyard hoort voor mij de beste hip hop nummers ever

Harco
BoordAppel schreef:

:O Chali 2Na!

Precies. o_o
...zei hij twee jaar later.

Akonner

eazyfan
Akonner schreef:
Op welk album staat de klassieker i've got 5 on it?
Bedoel je die van Da Luniz?

Pauper
Lekker sfeertje

avatar van Shelter
Lekker album, geen classic maar toch nice...
Jurassic 5 moet het vooral hebben van de Live performance, op album vind ik ze minder klinken.
Desondanks is dit album nog wel beter dan gemiddeld: 3,5

avatar van FunkyMonk
erg Leuk albumpje idd, absolute uitschieter is uiteraard Concrete Schoolyard; ook Jayou, Improvise, Action Satisfaction allemaal sfeernummers. Live klinkt het uiteraard allemaal iets beter! 4*

goede rapplaat met een van de leukere nummers uit de jaren '90: concrete schoolyard

avatar van Flammazine
Akonner schreef:

avatar van Dielie
hahahaha

jezus

avatar van thomzi50
Hoe vaker ik het luister, hoe beter het wordt. Gisteren voor het eerst sinds tijden weer eens gedraaid en blijft een geweldige plaat. Heerlijk tempo, lekkere producties en ik vind ook de mc's prima, met Chali 2na als uitblinker.

avatar van Sjoerd_
Bij mij staat er linksbovenin in plaats van LP, CD. Is de versie die ik heb een re-issue ofzo?

avatar van Osiris Apis
Vast omdat de afbeelding van de vinyl versie is.

avatar van Reijersen
Topalbum die tot aan het verslaafde werkt. Positieve hiphop zoals van Jurassic 5 kennen. Topproducties, topraps en er straalt veel plezier uit.

4,5 ster.

avatar van Niek
Tsja, echt razend enthousiast word ik nooit van J5. Dit vind ik wel het sterkste werk. Uiteraard Concrete Schoolyard maar ook The Lecture en In the Flesh vind ik goed. Verder is er niets slecht maar helaas niet veel meer dan dat. De rappers kunnen me gewoon moeilijk boeien en de productie pakt me ook niet echt. Het meeriddelen op het melodietje vind ik zelfs wat vervelend. Ik hoor liever dat mensen over de beat rappen ipv op de beat.
Toch zal ik het nooit slecht noemen, tis gewoon niet mijn ding.

avatar van FunkyMonk
Wat raar toch. Ik was destijds (nu nog eigenlijk) zot van hun oldschool-vibe die ze telkens erg leuk weten in te brengen.
Ok ja, je wordt de steeds terugkomende formule ("laten we samen een refreintje zingen") miss snel beu, maar de afwisseling, de funky beats, en de flow van sommige mc's daarop blijf ik amusant vinden.

avatar van P Jay
Gewoon leuk album, niet meer. Vind de beats "iets" beter dan op Quality Control, maar dit "album" telt slechts 6 echte tracks... tja. Zelfde opmerkingen over de MC's als bij Quality Control.

Toch 3,5*

avatar van Kill_illuminati
Osiris Apis schreef:
Vast omdat de afbeelding van de vinyl versie is.

Ik heb de cd-versie maar daar staat ook LP op, net gekocht trouwens.

avatar van Osiris Apis
Er is nu ook 11th Anniversary CD+DVD uit, met 15 niet eerder uitgebrachte nummers. Op de DVD staat een documentaire, live optreden en de clip van Concrete Schoolyard.

edit: Aantal nummers van cd 2 ken ik al, o.a. Ducky Boy van DJ Babu. De rest ken ik denk ik van 'Jurassick' of 'Pre Historik Rarities'

avatar van MAS
MAS
Geweldige producties en ik ben juist blij at die zo lang is. De bonusnummers vind ik ook erg goed vooral Verbal Gunfight.

avatar van thgryda

wtf!!!

avatar van thgryda
lol heb blijkbaar de originele versie met de 13 nrs op , ik vond het al raar dat iemand zei dat ie te lang was

avatar van Timmie
Goed album, ik heb een tijdje geleden J5 ontdekt en het bevalt me goed, nu toch maar is dit album 4 sterren geven, als je begint met luisteren is hij al afgelopen voor dat je het weet, het is grappig dat ze allemaal dingen erdoor doen zoals bijvoorbeeld in Lesson 6: the lecture gaan ze bijvoorbeeld scheikunde elementen oplezen enzo. ik ga nu "Power in numbers" luisteren.

edit: ik vergeet nog te zeggen wat voor een SUPER nummer concrete schoolyard is

avatar van Timmie
zijn de extra tracks dope weet iemand dat?