Gene - Olympian (1995)

Label: Polydor

1. Haunted by You (3:41)
  2. Your Love, It Lies (3:18)
  3. Truth, Rest Your Head (5:00)
  4. A Car That Sped (3:36)
  5. Left-Handed (2:20)
  6. London, Can You Wait? (3:11)
  7. To the City (4:00)
  8. Still Can't Find the Phone (3:00)
  9. Sleep Well Tonight (4:36)
  10. Olympian (5:25)
  11. We'll Find Our Own Way (2:24)
avatar van rzasa

rzasa schreef:
Beetje Smiths na-aperij, maar dat vinden wij helemaal niet erg. 4,5 ster

Ik wel

fastpulseboy
ik vind het toch behoorlijk op zichzelf staan. geen klakkeloze Kopie...

JolkiPalki
Behalve de nummers A car that sped en London can you wait is dit een saaie c.d. Voor deze twee erg mooie nummers toch nog 2 **.

avatar van cbokhove
Ik vind het ook niet erg dat het Morrissey-esque is. Nummers zijn muzikaal gezien beter. En live was die zanger top.

avatar van BoyOnHeavenHill
Tja, net als de Housemartins en James altijd meteen genoemd als kopieën van die ene band uit Manchester, maar ik vind dit ook uitstekend op zichzelf kunnen staan. Sympathieke stem, mooi gitaarspel, lekkere produktie, uitstekende melodieën, samen een prima album.

avatar van davevr
Moesten de Smiths niet bestaan hebben, was het een 4*. Dit is er gewoon een beetje te dik op. Als je de teksten en de muziek vergelijkt is het toch wat minder. Niet slecht hoor. Dan liever The Sundays die hun eigen spin gaven.