Anathema - Universal (2013)

Label: KScope

1. Untouchable, Pt. 1 (6:56)
  2. Untouchable, Pt. 2 (5:43)
  3. Thin Air (5:51)
  4. Dreaming Light (5:39)
  5. The Storm Before the Calm (9:12)
  6. Everything (5:35)
  7. A Simple Mistake (8:10)
  8. The Beginning and the End (4:41)
  9. Universal (7:26)
  10. Closer (5:42)
  11. A Natural Disaster (6:18)
  12. Flying (8:10)

avatar van miob
Volgens mij klopt deze tracklist niet. In ieder geval de volgorde niet en Fragile Dreams 2x?

avatar van Thin Air!
Zelfs Jamie gaat uit z'n dak. Moet niet gekker worden..
Mooie locatie ook.

Blu-ray besteld dus laat maar komen..

avatar van miob
Ik heb de limited besteld via burning shed.

Dit is de tracklist:

A Natural Disaster
Fragile Dreams

avatar van da dude
miob schreef:

Blijkbaar zijn de tracks ergens door elkaar geraakt, ik heb iig een correctie ingediend. Fragile Dreams staat inderdaad 2x op de CD.

avatar van chevy93
Twee live-albums in 2013 waarvan die andere gewoon een ingekorte versie van deze is?

Anathema - Untouchable (2013)

Nieuwstad
Thin Air! schreef:
Zelfs Jamie gaat uit z'n dak. Moet niet gekker worden..

Als er geen dvd geschoten wordt staat ie idd een stuk rustiger op het podium. Sowieso een erg gelikte bedoening dit. Er is weinig meer over van de band die ik een decennium terug nog zo graag live zag. Sinds ze bij K-Scope getekend hebben moet er blijkbaar gescoord worden.

Ik geef mijn portie aan fikkie

avatar van vigil
Goede muzikant maar irritant podiumfiguur.

Mooie beelden maar dat kon je verwachten met Lasse als regisseur.

Waarom ze zuur Nieuwstad? Was er dan zo veel veranderd in de laatste 10 jaar. Hun muzikale route staat je niet aan of is het iets anders?

chevy93 schreef:

Anathema - Untouchable (2013)

Is die andere niet gewoon de LP versie? Zo ja dan kan die wel van de site af, deze is completer.

Nieuwstad
vigil schreef:

Volgens mij had ik al duidelijk gemaakt wat me niet aanstond. En ja de muzikale route.. ach het songmateriaal van hun laatste album vind ik net een tikje minder sterk dan voorgaand werk. Maar dat kan gebeuren en is niet hetgeen me zo irriteert.

Het is (nogmaals) vooral hoe ze tegenwoordig op het podium staan. Continue iedereen aanmoedigen tot klappen etc. Allemaal overdreven gedrag terwijl de muziek juist ingetogener is geworden. Vergelijk het maar eens met de Were You There dvd, daar zijn ze nog een stuk authentieker.

avatar van chevy93
vigil schreef:

Ik geloof het wel. Alleen dat betekent dat deze van de site af moet en niet die andere. Die andere was de eerste (2 LP) en deze is een uitbreiding daarvan met een alternatieve naam.

Volgens de (imo kromme) regels zouden de extra tracks dus als bonustracks ingevoerd moeten worden en Universal als alternatieve naam.

Nieuwstad schreef:

Het is (nogmaals) vooral hoe ze tegenwoordig op het podium staan. Continue iedereen aanmoedigen tot klappen etc. Allemaal overdreven gedrag terwijl de muziek juist ingetogener is geworden..

Ja, dat kan ik wel onderschrijven.

avatar van Fluvver
Ik vind de muziek juist niet ingetogener. Vanaf WHBWH werd de muziek en teksten positief ipv negatief.

avatar van Ayreonfreak
De dvd is vooral indrukwekkend voor de kenners en liefhebbers van de band. Idd, er is geen of weinig spektakel, maar aan de andere kant is de bevlogenheid waarmee de band het ouvre brengt wel heel mooi. De filmbeelden en kwaliteit is zeer hoog en je ziet ook het enthousiaste publiek op een mooie manier terug in de filmbeelden.

De dvd is prachtig en de muziek is weergaloos goed!
Meer heb ik er niet over te zeggen

Enig minpuntje waar ik me aan irriteer is dat Dany Cavanagh erg overdreven doet om het publiek enthousiast te krijgen.

vincentcorjanus schreef:

Hou op, schei uit. Dat was in Tilburg ook al zo irritant. Daarom zal ik denk ik bijna alleen maar de cd op zal zetten. Ik had deze gisteren gelijk meegenomen bij de Media Markt in Rotterdam alexandrium want voor 12,99 hoefde ik ook niet echt te twijfelen. Er alg een hele stapel dus als er nog meer mensen interesse hebben

vigil schreef:

Hou op, schei uit. Dat was in Tilburg ook al zo irritant. Daarom zal ik denk ik bijna alleen maar de cd op zetten. Ik had deze gisteren gelijk meegenomen bij de Media Markt in Rotterdam alexandrium want voor 12,99 hoefde ik ook niet echt te twijfelen. Er alg een hele stapel dus als er nog meer mensen interesse hebben

12.99 ik heb iets meer betaald.

Maar goed de reiskosten van Kampen naar Rotterdam zullen ook niet gering zijn

Maar goed de reiskosten van Kampen naar Rotterdam zullen ook niet gering zijn

Ghe ghe ik heb een studentenov, maar zover reizen voor die paar euro, haha nee.

avatar van Broem
Top maar dan ook een absoluut top album van de band die zichzelf tegenkwam en opnieuw uitvond. Zowel oud als nieuw prachtige albums heeft gemaakt. Deze live registratie is gewoonweg magistraal. Wheather System was mijn favo album van 2012 dus wellicht ben ik wat te bevooroordeeld. Maar ach...waarom niet. Echt genieten. Ik moet ze onderhand eens live zien. Volle mep.

avatar van Fluvver
Erg goede live registratie. Nummers worden zeer goed gespeeld. De samenzang is echt takke goed. Flink wat kippevel momenten gehad.

Erger me alleen ook aan Dany, laat mensen zich gedragen zoals ze willen. Als je zo goed speelt komen ze vanzelf los.

bobbee
Wat een vertoon van melancholie! Onwillekeurig denk ik bij het horen van de openingsnummers aan al mijn oude liefdes. En krimpt mijn hart bij zoveel pijn. Heel mooi, dat zeker. Maar ik weet niet hoelang ik deze combinatie van geluk en diepe droevenis volhoud. Gelukkig is er daarna Thin Air, ha eindelijk lucht, al is nog steeds moeilijk ademen. Maar genoeg om voorzichtig weer tot leven te komen. Deze band jongleert met emoties, en dat kan goed uitpakken maar soms ook net het gevoel geven dat ze over het randje gaan. Emoties daar moet je mee oppassen. Als puber vond ik dat en nu als oude man ben ik dat nog steeds niet vergeten. Gelukkig maar. Ze houden je jong en alert. Mijn dank gaat uit naar Anathema. En al mijn oude liefdes natuurlijk.

avatar van JohnnyVergerFan
oi oi oi...wat is dit mooi. Meer dan mooi! Vol met sfeer. Met puur vakmanschap. Prachtige composities nog fraaier muzikaal omlijst. De klasse straalt er op alle mogelijke manieren vanaf.

Dat opjutten van het publiek hoeft van mij ook niet. Zowel in Paradiso als in 013 vorig jaar en in Zoetermeer eerder dit jaar, stoorde ik mij er eveneens aan.
A Simple Mistake zullen we maar zeggen. The rest is nearly to perfection.

I take a bow...

avatar van Broem
Scoren Bobbee en JohnnyVergefFan. Dit album is fantastisch. Omhoog dat gemiddelde.

avatar van Thin Air!
Ah, eindelijk de Blu-ray van Anathema ontvangen . Hier heb ik zo lang naar uitgekeken.
Als Anathema discipel ben ik blij met elke nieuw uitgave maar ook kritisch. Je wilt dat het 100% goed is, niet waar.
Misschien ben ik een zeikerd maar de volgende negatieve puntjes vielen mij op:

• Een Blu-ray...met alleen two channel Linear PCM...wow..dat is pas old school
• Anathema komt op, de violen zwellen aan, de spanning bouwt op, dan….het vioolgeluid dooft en er gebeurt …..10 seconde niets!!! Ja, een gozer uit het publiek die wat gilt. Begin dat gelijk met spelen..Ik zeg; gemiste kans.
• Lee Douglas kan heel goed zingen maar die vibrerende stem …ai ai.
• Danny “clap your hands” Cavanagh. Kijk het gemiddelde prog publiek moet nog wel eens wat wakker geschut worden. Helemaal mee eens maar…hou die Danny dan buiten de camera en focus op de andere bandleden. Nee, het moet elke keer weer in beeld komen. Waarom?
• Jamie Cavanagh…sorry hoor maar geen podium uitstraling. Hij krijgt van mij overigens de Engelse uitgave van Sonja Bakker cadeau.
• Vincent’s emo momentje bij Flying….. erg Amerikaans en zo overbodig.
• Geen front shots van het totale podium waarschijnlijk door de geringe afstand van podium/camera. Jammer de lichtshow komt zo niet altijd goed over.

Nou heb ik genoeg gezeken. Ik ga weer kijken.
4,5 sterren voor deze sterren.

Ps; lijst met positieve punten is drie keer zo lang.

avatar van Ayreonfreak
Gek eigenlijk dat iedereen zich zo stoort aan dat opzwepen van het publiek door Danny. Ik heb een aantal keren naar de dvd gekeken, maar ik kan mij er niet zo aan storen. Volgens mij gebeurd dat bij zoveel concerten....

Ayreonfreak schreef:

Inderdaad Ayreonfreak. Ik vind het ook niet storend. Niks mis mee om het publiek een beetje op te zwepen.

avatar van JohnnyVergerFan
En toevoegend op eerder....die solo van Danny in `Flying`....man man man, dat doet niet meer onder voor z´n grote voorbeeld Gilmour. Magistraal.

Ik kom vast met meer.

avatar van horizon
Vakmanschap.
Ongeloofelijk dat deze band eigenlijk altijd zo tamelijk onbekend is gebleven bij het grote publiek. Eigenlijk alleen maar goede cd's.

avatar van Thin Air!
Vincent is in ieder geval gruwelijk bij stem. Ik heb hem nog nooit zo zuiver horen zingen.