The Field - Cupid's Head (2013)

Zweden
Dance / Electronic
Label: Kompakt

1. They Won't See Me (8:59)
  2. Black Sea (11:35)
  3. Cupid's Head (6:32)
  4. A Guided Tour (8:14)
  5. No. No... (9:00)
  6. 20 Seconds of Affection (9:39)
avatar van OldRottenhat
Oef... kan bijna niet anders dan dat dit weer genieten gaat worden!

avatar van Paap_Floyd
Jongens, wat een leuk muziekjaar is dat 2013 toch.

Yes! Yes! Yes!

Wat worden we toch verwend dit jaar op het gebied van electronic.

Edit: Wat Paap zegt!

Yann Samsa
Inderdaad, we hebben zeker niet te klagen dit jaar. Hier heb ik veel zin in.

avatar van Tha)Sven
Schitterende hoes weer!

avatar van Streup
Ben zeer benieuwd! Draai zijn vorige platen allemaal nog regelmatig (al is het maar omdat je er zo lekker op kan hardlopen).

En wat een artistiek brein is het ook qua artwork

avatar van luc011190
Samples klinken góed! Mooie hoes ook, en dit zou zo maar eens z'n beste kunnen worden.

avatar van Dance Lover
De samples klinken zeker goed! No...No...springt er tot nog toe het meest bovenuit.

avatar van sander.
Dit klinkt ontzettend aangenaam en ontzettend krachtig. Eigenlijk is dit pas een waardige opvolger van Here We Go Sublime, het onovertroffen debuut. Hier brengt hij dingen een stap verder, met een waardig album zonder fillers, zonder wankele momenten. Het openingsnummer zet de toon: zo meeslepend en hypnotiserend! Deze gaat veel gedraaid worden de komende tijd, heerlijk voor in de herfst dacht ik zo.

tuktak
Waardeloze plaat, elk stoplicht in Utrecht (en dat zijn er veel) lijkt uren te duren door de eindeloze loops van The Field. Verkeerde muziek op het verkeerde moment zullen we maar zeggen, want thuis op de koptelefoon is dit weer een heerlijk nieuw album met meer van hetzelfde concept waarvan ik nog lang niet verzadigd ben.

Yann Samsa
Dus, even recapituleren: je vindt het een waardeloze heerlijke plaat en bent nog lang niet verzadigd van de eindeloze verkeerde muziek? Copy that.

tuktak
Haha jah ik zou de politiek in moeten als ik het zo lees, kan ik meteen iets doen aan het stoplichtenbeleid.
Stream van Cupid's Head (de track).

avatar van Paap_Floyd
Zeg ik iets raars als ik zeg dat ik dit misschien wel z'n beste vind?

avatar van sander.
Het is wel een hele volwassen plaat ja. Maar ik weet niet of ik het met je eens ben, From Here We Go Sublime heeft nog steeds zo'n bijzondere lading. Dat hebben sommige nummers hier ook wel, maar dan is het meer gecontroleerd is toegepast... Dan werkt hij er echt naar toe.

avatar van Paap_Floyd
Ja, ik ben er eigenlijk ook nog niet helemaal uit. Misschien is FHWGS toch net iets specialer ja.

avatar van Dance Lover
Ik kan geen genoeg krijgen van de verslavende loops die The Field maakt. De losse track Cupid`s Head klinkt weer als een trein. Het moet raar lopen wil dit album niet alweer een 4* gaan scoren.

avatar van brooklyn
Ja, verslavende loops idd, en dat is normaliter helemaal niet mijn ding, maar The Field kan dat als geen ander. 'A Guided Tour' is mijn favoriet, zwaar hypnotiserend.

Poa
Paap_Floyd schreef:
Zeg ik iets raars als ik zeg dat ik dit misschien wel z'n beste vind?

Hmm, ik vind zelf dat hij z'n debuut nog niet overtroffen heeft. Komt misschien ook doordat hij daarna de formule aan heeft gepast van 10 x 6 minuten naar 6 x 10 minuten, en die extra tijdsduur voegt voor mij niet heel veel toe. Black Sea en 20 Seconds of Affection vind ik hier bijvoorbeeld de wat minder bijzondere nummers, en dat is dan gelijk bijna 40% van de plaat.

Het titelnummer is geweldig trouwens.

avatar van peterb
No...No...springt er tot nog toe het meest bovenuit

Het openingsnummer zet de toon: zo meeslepend en hypnotiserend!

Cupid`s Head klinkt weer als een trein

'A Guided Tour' is mijn favoriet, zwaar hypnotiserend

Leuk om te zien dat er zoveel variatie in de favoriete tracks zit. Dat zegt denk ik wel iets over de kwaliteit over de gehele lengte van de plaat. Zelf vind ik de eerste twee nummers behoren tot het beste dat The Field heeft geproduceerd. Na het mij wat tegenvallende 'Looping State Of Mind' is dit een heel aangename verrassing. Hopelijk volgt een tour met zijn band. Optredens zijn altijd van zeer hoog niveau.

avatar van luc011190
Ja, dit gaat live volgens mij heel goed worden. Sowieso een van de weinige bands die live nog beter is dan op plaat.

avatar van Helicon
Donders ben zeer benieuwd! Gauw luisteren op luisterpaal.

avatar van KampF
No. No…is van topkwaliteit

avatar van daftpunk
Elk nummer is van topkwaliteit. The Field past al vier albums lang hetzelfde trucje toe, maar toch klinkt elk nummer compleet anders. Deze is wederom bezwerend, hypnotiserend en neemt je mee naar een compleet andere wereld. Er zit zoveel power achter, maar de subtiele details geven het een gevoelig laagje.

Tot nu toe mijn favoriete plaat van 2013.

Nihilisme
Monotone pracht. 4* die waarschijnlijk spoedig naar 4,5* zal worden verhoogd.

avatar van IllumSphere
Vreemd dat er zo weinig aandacht is voor deze plaat, want ondanks de 'eentonigheid' (allesbehalve het juiste woord) is dit best een (ont)spannende en zijn de minuten zo om. Behoort zeker tot de betere platen van dit jaar.

avatar van MJ_DA_MAN
Nadat zijn voorganger Looping State of Mind wat tegenviel is dit gelukkig alweer een stuk beter. Ik vreesde voor een donker en welicht ook traag album, wat vantevoren werd aangegeven, maar gleukkig valt het allemaal reuze mee: het geluid van Axel is nog steeds erg herkeenbaar. Zeker niet alles vond ik goed, maar ik heb genoeg genoten om dit album 4* te geven, al is het wat krap.

Vond Loopong helemaal niet tegenvallen, is this power is goddelijk en looping het titelnr ook prachtig. Vlgs mij kan je moeilijk zeggen welke het beste is. Deze is nog te vers om te beoordelen. Ik zit wel te smachten op een live gig, vond het optreden in Tivoli 2 of 3 jaar terug geweldig met die Animal macho drummer.

avatar van -SprayIt-
Ik vind No. No... de beste track van The Field, ondanks de loops en lengte gaat deze constant op repeat. Indrukwekkend. De rest overtuigd iets minder, maar weer een heerlijke plaat voor de winterwandelingen die er aan zitten te komen.

avatar van MJ_DA_MAN
They Won't See Me, Black Sea en A Guided Tour . Zo'n beetje mijn drie favoriete tracks van dit jaar.