Machinedrum - Vapor City (2013)

Electronic / Hip-Hop
Label: Ninja Tune

1. Gunshotta (5:46)
  2. Infinite Us (7:11)
  3. Don't 1 2 Lose U (4:17)
  4. Center Your Love (4:46)
  5. Vizion (2:38)
  6. Rise N Fall (5:35)
  7. SeeSea (4:16)
  8. U Still Lie (4:28)
  9. Eyesdontlie (6:39)
  10. Baby It's U (7:23)
  11. Overcome * (4:54)
avatar van John Doe
Deze gast volg ik al een tijdje en dit wordt z'n grote doorbraak voor hem als ik het zo hoor. Weet altijd al best strak te produceren en elementen goed over te nemen (op dit album de bass music, de Burial-afgebogen stemmen, de BoC en Lone akkoorden). Naast originaliteit is vergaande emotionele diepgang het enige waar het nog iets te vaak aan ontbreekt. Zijn kopie van een (geweldig) onuitgebracht Boards of Canada nummer vind ik een mooi voorbeeld van technisch strak, maar net dat gebrek aan flinke emotionele diepgang dat wel in het 'identieke' origineel zit. Ik ben dan wel gevoeliger dan gemiddeld op dit terrein heb ik gemerkt.

Al met al een heerlijk wegdroomluister albumpje. Eén van de meest uitgebalanceerde trackvolgordes voor ''bass music'' albums tot nog toe. Gevoelsmatig alleen soms net iets te afstandelijk voor een echt heel hoge waardering. 3.5 sterren nog wel, want genieten kan ik hier elk nummer van, vooral van ''SeeSea'' tot het eind.