Big Sean - Hall of Fame (2013)

Label: GOOD

1. Nothing Is Stopping You (5:03)
  2. Fire (4:22)

13. World Ablaze (4:48)

met James Fauntleroy

14. Ashley (4:22)

met Miguel

15. All Figured Out (4:44)
  16. Mula [Remix] * (5:54)

met 2 Chainz, Meek Mill en Earlly Mac

17. Switch Up * (5:08)

met Common

18. Guap * (4:31)
avatar van Holla
Zijn vorige album vond ik niet bijzonder, op enkele nummers na, maar deze anticipeer ik erg hard. Blij dat Switch Up er niet op staat, Guap was wel catchy maar ook niet iets wat mij kon bekoren voor zijn aankomende project. Beware en Fire daarentegen zijn wel echt geweldige tracks wat mij betreft! Deze week krijgen we de ''Beware'' video en een nieuwe track volgens Big Sean's officiele twitter. Wel een beetje teleurgesteld om de Eminem collabo er niet op te zien staan

avatar van Delars
Ben heel benieuwd naar dit album.

avatar van catdog
Geen feature met liefje Naya Rivera? Dat vind ik dan weer jammer.

avatar van NL_RAPPIN
Ben benieuwd welke tracks er op de deluxe versie komen.

Zal Guap wel bij staan denk ik zo

Holla schreef:
Zal Guap wel bij staan denk ik zo

Ik hoop 't. Dat nummer kan ik blijven draaien.

avatar van Delars
Big Sean is een aardige rapper, niks spectaculairs. Daarom verwacht ik er ook niet te veel van, maar na de singles "Fire" en "Beware" ben ik toch wel heel nieuwsgierig geworden. Goede nummers hoor.

Delars schreef:

Verwachtingsloos een album ingaan is het beste, maar ik verwacht al wel wat nu . Zoals je zegt zijn die 2 nummers erg vet, en ik vind Guap daarnaast ook erg catchy. Hopen dat hij een beter project gaat droppen dan de vorige!

avatar van René.
Lil Wayne & Nicki Minaj....

Pass.

Ondanks dat Nicki Minaj mijn Tweet aan haar favorieten heeft toegevoegd

Pff, zonde dat dit niet op het album komt, vanwege sample-problemen. Deze track gaat ongelofelijk hard.

Big Sean Ft Kendrick Lamar & Jay Electronica – No I.D. | Xclusives Zone - xclusiveszone.net

Inderdaad :O. Leuk dat Jay Elec ineens vaker opduikt

Kendrick gaat wel enorm hard

Holyyyyy shittt :0 murder door Kendrick pff _o_

avatar van NL_RAPPIN
Bonus tracks zijn bekend: Mula Remix, Switch Up & Guap.

en... we hebben een leak! ga er nu naar luisteren

avatar van Holla
Helaas geen internet gisteravond, maar ik ga hem nu eens gauw checken!

avatar van Holla
Best een lekker albumpje, misschien wel iets te lang. Een hoop bangers hier op, maar ook de wat meer persoonlijkere dingen waar ik Sean verrassend goed op vind zoals Ashley, wat ik een prachtig nummer vind. Beter dan Finally Famous!

Twijfel tussen 3.5 en 4.0, maar vooruit, voordeel van de twijfel dan maar voorlopig!

avatar van Delars
Zeker beter dan Finally Famous!

avatar van Silky & Smooth
Finally Famous heb ik vanaf het begin echt helemaal grijs gedraaid, maar deze moet ik even laten bezinken/vaker luisteren. De eerste indruk is grotendeels goed, alleen zitten er wat meer missertjes tussen dan op Finally Famous (al vond ik zelf Dance (A$$) uiteindelijk toch een lekker nummertje). 10 2 10 en MILF komen op mij over als mislukte (pogingen tot) hitjes. De verse van Juicy J maakt wel het één en ander goed.

Het album opent wel heerlijk met Nothing is Stopping You en Fire. Ook nummers als First Chain, Ashley en Beware zijn lekker en ja, ook Wayne's verse is cool! Verder maakt Seans bijna kinderlijke enthousiasme veel goed en zijn bruggetjes tussen onderwerpen vind ik ook altijd zeer vermakelijk:

"Fucked the hotel up, shit she probably still in it,
Getting rest that I be missing, but fuck it I'm on a mission"

Milf is prut, al kon ik wel eens lachen met nicki haar verse.

avatar van Silky & Smooth
Geef mij dan Nicki van Dance (A$$) maar...

avatar van Holla
Precies, MILF is echt slecht... Nicki is inderdaad nog vrij komisch maar het totale plaatje vind ik echt een misser...

avatar van Silky & Smooth
Na nog een luisterbeurt is de lijn tussen Finally Famous en Hall of Fame duidelijker, wat een groot pluspunt is voor dit album. 10 2 10 blijft, ondanks de sterke intro van het nummer, een jammerlijke track die Sean had moeten doorpassen naar 2 Chainz. Dan was het een banger geworden. Al met al ben ik zeer positief over Hall of Fame. Ergens doet Big Sean mij nog steeds denken aan de College Dropout-Kanye. Waarom weet ik niet, maar het werkt!

avatar van D-Clutch
Teveel nummers die me totaal niet pakken, in tegenstelling tot Finally Famous, die ik zonder moeite in 1 keer weg kan luisteren. 10 2 10, Mona Lisa, MILF en de 3 bonustracks voegen voor mij persoonlijk niets toe.. sowieso vind ik de 2e helft van het album een stuk minder dan de 1e. De eerste 2 tracks en First Chain zijn dan wel weer genieten.

Geef mij Finally Famous maar.

avatar van Holla
Schijnbaar komt de video voor mijn favoriet ''Ashley'' eraan.

Ik heb echt een hele hoop nummers op dit album die ik echt enorm goed vind. Nummers als: Nothing is stopping you, Fire, You Don't Know, Beware, First Chain, It's Time, Word's Ablaze, Ashley en All Figured out zijn naast de bonustracks Guap en Mula Remix gewoon enorm goed. Jammer dat er een 10 2 10 of Toyota Music of zelfs een MILF op staat...

avatar van NL_RAPPIN
De deluxe versie heeft een tof hoesje. Alleen jammer als je 'm in de cd speler stopt en er dan achter komt dat ze je een clean versie verkocht hebben.

Via WOWHD?

staan echt een paar geweldige nummers op die ik waarschijnlijk over een paar maanden nog zal draaien, maar het geheel is er niet echt..

avatar van Delars
Niet een geweldig album. Op sommige nummers ( Vooral eerste twee tracks ) komt Big Sean zeer correct maar het album is geen geheel en doet vrij weinig met me. De nummers die ik net al genoemd heb komen in mijn afspeellijst maar de rest kan me gestolen worden. Erg enthousiast kan ik er niet van worden. Big Sean maakte me wel nieuwsgierig door het album van te voren zelf een classic te noemen. Dit is alles behalve een classic voor mij.

avatar van Holla
Lijkt een trend te zijn tegewoordig, je eigen album een classic noemen. Alhoewel ik ergens wel begrijp dat hij er blij mee is en trots op is, is het verre van een classic inderdaad. French noemde zijn album ook classic, maar dat was afschuwelijk... Maar goed ik had ook niet verwacht dat dit een classic zou worden, dus ik ben vrij tevreden opzich. Groot deel van de nummers vind ik wel lekker, heb een afspeellijst gemaakt met 14 van de 18 nummers die ik best lekker vind. Beter dan de lijst van 4 die ik van Finally Famous had

avatar van NL_RAPPIN

Nee, in Rotterdam zit een winkel; Velvet Music. Daar haal ik bijna al mijn Hip Hop vandaan.