Eden's Curse - Symphony of Sin (2013)

Label: AFM

1. Symphony of Sin (7:35)
  2. Break the Silence (4:37)
  3. Evil & Divine (4:57)
  4. Unbreakable (4:15)
  5. Fallen from Grace (5:50)
  6. Losing My Faith (4:50)
  7. Rock Bottom (5:20)
  8. Great Unknown (4:39)
  9. Turn the Page (4:56)
  10. Sign of the Cross (4:55)
  11. Wings to Fly (4:59)
  12. Devil in Disguise (5:30)
  13. Where Is the Love? (4:47)
avatar van james_cameron
Het vorige album Trinity vond ik best oké, maar vlak na de release begon het stevig te rommelen in de band. Zanger Michael Eden stapte op, om vervangen te worden door de servische Nikola Mijic. Geen verbetering, helaas. Hij is niet slecht, maar zijn stemgeluid wordt op den duur een beetje vervelend. Niet dat een betere zanger echt iets had kunnen maken van dit oersaaie songmateriaal. De progressieve elementen die het vorige album zo leuk maakten zijn grotendeels verdwenen, om plaats te maken voor oubollige melodielijnen en bijzonder saaie en algemene teksten. Het lange en bombastische titelnummer opent de plaat redelijk sterk, maar direct daarna gaat het al fout. Eigenlijk is verder geen één song de moeite waard. Productioneel staat het album als een huis, maar de songs zijn futloos en oubollig. Het gitaarwerk deed me overigens vaak denken aan het oude Accept.

avatar van Rinus
Ben het niet eens ben de onderstaande recentie. Prima album. Goede melodieuze metal, met soms een licht symphonisch randje. Prima songs, waar vaak het tempo goed inzit, en die ook nog eens behoorlijk blijven hangen na een paar keer draaien. Goed gitaarwerk. Ik hoor hier echt niets oubolligs in. Dit is metal zoals ik het graag hoor. Productie staat inderdaad als een huis,.

Ozric Spacefolk
De band had net een nieuwe zanger, Marco Sandron, waar ze deze single mee opnamen: ( YouTube - Eden's Curse - Time To Breathe ).

Wat is daarmee gebeurd, want ik vind hem stukken beter dan Nikola Mijić, die op deze plaat zingt.