Magnum - Breath of Life (2002)

Label: Steamhammer

1. Cry (5:14)
  2. This Heart (4:03)
  3. Everyday (6:35)
  4. Still (4:03)
  5. Dream About You (4:16)
  6. Breath of Life (4:48)
  7. After the Rain (4:03)
  8. That Holy Touch (5:12)
  9. Let Somebody In (4:20)
  10. The Face of an Enemy (3:48)
  11. Just Like January (4:29)
  12. Night After Night (7:56)
avatar van RuudC
Precies het soort album waar ik altijd wat bang voor ben bij een klassieke hardrockband die weer bij elkaar gekomen is. Dat Magnum nooit meer een album zal maken als Chase The Dragon, is iets waar ik wel vrede mee heb, maar als de resterende platen net zo tandenloos zijn, wordt het alsnog een lange zit. De piano speelt volgens mij een belangrijkere rol dan de gitaar. Breath Of Life klinkt zo lief en netjes. Misschien ervaar ik het omdat het gitaarspel echt heel erg flauw is. Simpel en zielloos. Goede songs kom je hier dan ook niet tegen. Het is allemaal generiek en voorspelbaar en dat terwijl Magnum daar ooit het tegenovergestelde van was. Deze sabbatical had rustig langer mogen duren, al had het misschein ook wel wat gescheeld als deze plaat beter geproduceerd was. Eerste onvoldoende voor Magnum, maar hier hebben ze het echt aan zichzelf te danken. Ik vraag me echt af voor wie ze dit album hebben willen maken. Kan me niet voorstellen dat dit soort poprock vijftien jaar geleden nou echt populair was. In alle opzichten dertien in een dozijn.

Tussenstand:
9. Goodnight LA
10. The Eleventh Hour
11. Breath Of Life

avatar van lennert
Wow, dit is het laagst gerate album? Ik kan me er met de beste wil van de wereld niet aan ergeren. Kan ook liggen aan het feit dat ik de klik met Sacred Blood "Divine" Lies eigenlijk meteen had nadat ik deze aanschafte en de nieuwe Magnum mij zodoende niet ergert. Als dit de ergste is, dan ga ik nog een fijne tijd tegemoet. De vriendelijke melodieuze symforock die de band hier speelt kan ik namelijk met alle liefde meerdere malen beluisteren. De gitaren klinken steviger, de toetsen zijn terug en Catley zingt nog steeds prima, wat kan me vervelen? Alleen de songs, maar dat is hier allemaal prima. Vooral Breath Of Life en Just Like January bevallen uitstekend.

Voorlopige tussenstand:
1. The Eleventh Hour