Tony Dekker - Prayer of the Woods (2013)

Canada
Folk
Label: Nettwerk

1. On My Way Back (2:59)
  2. Somewhere Near Thunder Bay (2:57)
  3. Final Song (3:37)
  4. Empty Arms (3:21)
  5. Prayer of the Woods (3:15)
  6. Hearing Voices (3:28)
  7. Under a Magician's Sky (3:20)
  8. Land of the Glass Pinecones (4:22)
  9. Talking in Your Sleep (3:46)
  10. Carefree Highway (4:38)
avatar van potjandosie
prachtig, ingetogen solo album van de frontman en songwriter van de Canadese folk rock band "Great Lake Swimmers". ben een groot fan van hun 1e 4 reguliere albums en "The Legion Sessions". de muziek op dit solo album ligt sterk in het verlengde van de 1e twee albums van GLS en is zeker niet voller dan op die albums, eerder meer ingetogen. 8 "originals" van Tony Dekker zelf en 2 covers, t.w. "Land of the Glass Pinecones" (van de Canadese band "Human Sexual Response") en "Carefree Highway" van de Canadese singer/songwriter Gordon Lightfoot.

mijn favoriete tracks zitten aan het begin van dit album "On My Way Back" en "Somewhere Near Thunder Bay" zijn wonderschone nummers en op het eind "Talking in Your Sleep" en het eerder genoemde "Carefree Highway". hoewel er af en toe wat eenvormigheid op de loer ligt, blijft dit een ideale herfstplaat met rustgevende, sfeervolle muziek, dat ik bij tijd en wijle graag mag opzetten.

verder weinig toe te voegen aan de eerdere berichten over dit album, hoewel ik persoonlijk de referenties naar artiesten als Mark Hollis en Nick Drake niet terug hoor. overigens verscheen er in 2014 een 2e solo album genaamd "Tony Dekker Sings 10 Years of Zunior" waarop de man songs covert van een keur aan Canadese artiesten, maar deze is als ik het goed begrijp alleen als download beschikbaar. hoor het graag als iemand meer te melden heeft over dat album.

Album werd geproduceerd door Tony Dekker
Recorded at St. Brendan's Church, Rockport, Ontario and The House of Miracles, Cambridge, Ontario, Canada
All words and music by Tony Dekker

Tony Dekker: vocals, guitars, mandolin, accordion, piano, pump organ, Hammond B3, mellotron, harmonica, autoharp, percussion