Racer X - Technical Difficulties (2000)

Rock / Metal
Label: Shrapnel

1. Phallic Tractor (0:56)
  2. Fire of Rock (4:57)
  3. Snakebite (4:23)
  4. Technical Difficulties (4:21)
  5. Miss Mistreater (4:32)
  6. Bolt in My Heart (4:11)
  7. 17th Moon (4:06)
  8. Waiting (4:30)
  9. Poison Eyes (4:17)
  10. B.R.O. (1:05)
  11. God of the Sun (5:16)
  12. Give It to Me (3:16)
  13. The Executioners Song (4:08)
  14. Children of the Grave * (5:15)
Aah, Paul Gilbert.

De vierkantswortel van Steve Vai heeft met 'Technical Difficulties' een leuke plaat gemaakt.

De metal van Racer X (met o.a. Scott Travis van Judas Priest op drums) klinkt bij momenten erg kitsch. Volgens mij is dit ook de bedoeling, gezien Gilbert dat zelf ook eigenlijk wel is. Zijn turqooise Ibanez gitaar met roze inleggingen zegt al genoeg...

Als je dit allemaal met een korrel zout kan opnemen, dan ga je graag luisteren naar de virtuoze gitaarpartijen op deze plaat.
Hét nummer dat eruit springt is toch wel de titelsong 'Technical Difficulties': een vier minuten durend metalspektakel, lekker glam, mooie akkoorden, verrassende tempowisselingen en natuurlijk de Gilbert solo.

De zang is zoals vaak bij Racer X zeer onserieus en haast debiel, dus deze moet je ook negeren...

Toch de moeite waard voor de Vaiisten en Satrianisten onder ons.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Vandaag heb ik opnieuw een streepje Racer X op me laten afkomen en ik vind Paul Gilbert nog de meeste songgerichte gitarist van de hierboven genoemde meestergitaristen. Racer X mag je inderdaad niet te ernstig nemen, behalve dan de muziek en zeker het sublieme gitaarwerk van Paul Gilbert dat me blijft bekoren: het is zeer technisch, soms loeiend hard, soms verschroeiend maar met duidelijk begin- en eindpunt. De titelsong vind ik ook het best klinken, wat hij daar uit zijn gitaar haalt, chapeau!

avatar van Corporal Clegg
Technical Difficulties solo : Metal versie van Comfortably Numb.