YC the Cynic - GNK (2013)

Uitgebracht in eigen beheer

10. The N Word
  11. PWRTRP
  12. Being God
avatar van Delars
Hier heb ik ongelooflijk veel zin in. Hopelijk een album die in zijn geheel sterk is.
Volgens YC is dit zijn beste werk tot nu toe en de eerste vier singles zijn geweldig!
Prachtige cover btw.

Negus

avatar van Holla
Stoere cover inderdaad! Kende de man niet, maar vind Murphy's Law, Negus en vooral Molotovs at Poseidon toch vrij dik! Thanks voor de tip!

avatar van He$$el_01
Nice! Zin an. Elke single is baas. Deze man gaat positief verrassen.

Rene1979
dit ga ik op voordracht van delars even checken

nedbed
Yes, hier heb ik ook zin in man!

avatar van He$$el_01
PWRTRP kan ook bijna alleen maar heel erg hard worden. Die preview van RapGenius is in ieder geval al erg vet.

avatar van Delars
Aangezien Frank Drake alles heeft geproduceerd heb ik daar veel vertrouwen in! vette preview trouwens.

nedbed
Iemand enig idee waar ik dit kan beluisteren?

Helaas nog niet.

avatar van He$$el_01
Het zal wel aan mij liggen, maar ik kan daar niet het hele album beluisteren.

Of bedoelde je alleen de previews?

avatar van Delars
Nee sorry, mijn fout! Hij is tot nu toe alleen nog maar te koop via itunes en nog niet te downloaden. Ik koop hem wel effe als ik klaar ben met werk.

The Heaviest Cross

avatar van He$$el_01
Na één luisterbeurt erg onder de indruk. Ik kende natuurlijk al heel wat nummers aangezien ongeveer de helft een single is, maar ook de rest valt verre van tegen. Know it Alls en PWRTRP zijn zelfs misschien wel de beste nummers op het album. Beide hebben een indrukwekkende tweede verse.

avatar van thgryda
Erg benieuwd na het beluisteren van die singles, even het album zoeken... Volgens zijn bandcamp is dit trouwens niet de cover... Klinkt als een betere en interessantere versie van Taylor the Creator!

edit; gevonden, het lijkt toch de juiste cover, afgaande op de pdf die erbij zit. Omver geblazen door pakweg de 7 tracks van het album (vooral de singles), jammer dat de overige 5 tracks vooralsnog geen onuitwisbare indruk op me nalaten. Na 1 luisterbeurt hink ik tegen de 4 aan, misschien dat het nog groeit naar een 4.5 op termijn.

avatar van Stapler
Tyler?.. Nee, ik moest wel een beetje aan Earl denken. Maar denk dat ik dit album wel beter ga vinden.
The Pacs, God Complext en The Heaviest Cross .

avatar van thgryda
Mmmm bij de tweede luisterbeurt klinkt het een stuk beter, the N word en pwrtrp klinken me al een stuk aangenamer in de oren en zijn gewoon toppers! 9 zeer lekkere tracks en 3 redelijke tracks, ik begin heel voorzichtig met een 4 maar de kans is relatief groot dat dit binnen een week op 4.5 zit!

avatar van He$$el_01
PWRTRP is zelfs gewoon het beste nummer van het album.
You feed on, all the powerless people.
I politic with the peons, everybody is equal.
I levitate with the gods, you penetrate with a needle to the veins.
You ever seen a king in the fucking fetal.
Not a powerful position.
You would hate to lose your faith within your faithful coalition.
You could leave or meet your faith and try to face me with your fists and…
Fall asleep with the fishes.
Without as much as a follower, fan, apostle, or witness.

Welke tracks vind je redelijk?

avatar van Holla
Lekker album dit, gelukkig ben ik hierop gewezen. Mijn dank gaat uit naar Delars

Rene1979
Delars heeft mij ook nogmaals gewezen hierop.. Ben benieuwd The Needle Drop deed ook een vrij positieve review hierover..

He$$el_01 schreef:
PWRTRP is zelfs gewoon het beste nummer van het album.

Welke tracks vind je redelijk?

HVNLY, Know it Alls en Being God. En dat bedoel ik niet negatief, zeer vermakelijke tracks maar ik word er niet echt door weg geblazen. Ik denk dat in de loop van de week een 4.5 gaat worden voor mij!

avatar van thgryda
Huh heeft iemand de cover toch veranderd naar die van de bandcamp? Ik heb een pdf bij mijn peanut butter versie en daar staat de oorspronkelijke cover die hier gepost werd, wel degelijk als cover. Deze tekening staat in het boekske maar is niet de voorkant...

thgryda schreef:

Grappig. Know it Alls en Being God vind ik twee erg sterke nummers eigenlijk. Know it Alls vooral door die tweede verse. Ik kan het echter wel begrijpen als je het refrein niet zo lekker vind. Being God vind ik een mooie afsluiter van het album. Het nummer zou ook zo op een album van Kid Cudi kunnen staan naar mijn idee. Mooie sfeer.

He$$el_01 schreef:

Nogmaals, ik vind ze verre van slecht, maar de rest van het album is van een wat hoger niveau imo... Maar ze passen wel op de plaat en halen het niveau niet drastisch omlaag.

avatar van thgryda
Doeme toch, heb ik deze in m4a, moeten converteren naar mp3 om em in de auto af te spelen. Dat in combinatie met mn matige installatie in de auto, maakt dat het album zowat de helft van zijn waarde verliest... All about the beats dit album, YC is een aangename MC maar de beats op dit album zijn buitenaards goed.

avatar van GijsV
God Complex