Billy Joel - 2000 Years (2000)

Alternatieve titel: The Millennium Concert

Rock / Pop
Label: Columbia

1. Beethoven's Ninth Symphony (1:44)
  2. Big Shot (4:55)
  3. Movin' Out (Anthony's Song) (5:24)
  4. Summer Highland Falls (5:29)
  5. The Ballad of Billy the Kid (6:52)
  6. Don't Ask Me Why (4:50)
  7. New York State of Mind (8:29)
  8. I've Loved These Days (4:30)
  9. My Life (5:48)
  10. Allentown (4:49)
  11. Prelude: Angry Young Man (5:23)
  12. Only the Good Die Young (3:49)
  13. I Go to Extreme (5:01)
  14. Goodnight Saigon (7:28)
  15. We Didn't Start the Fire (5:21)
  16. Big MAn on Mulberry Street (5:29)
  17. 2000 Years (6:02)
  18. Auld Lang Syne (1:44)
  19. River of Dreams (5:55)
  20. Scenes from an Italian Restaurant (8:05)
  21. Dance to the Music (3:17)
  22. Honky Tonk Women (3:18)
  23. It's Still Rock and Roll to Me (4:08)
  24. You May Be Right (6:08)
  25. This Night (4:56)
  26. This Is the Time (6:47)
avatar van DikkeDarm
Prachtig live album, alle bekende nummers komen voorbij Billy is hier op dreef en is een echt Live beest.

EVANSHEWSON
DikkeDarm schreef:

Ik heb hem nog niet gehoord, omdat ik nà An Innocent Man mijn interesse wat verloren heb in deze beste man.
Tot en met Innocent Man kon hij weinig verkeerds doen, bij mij. Hij heeft mijn eeuwig respect voor de prachtige albums tot aan het vernoemde. Daarna is zijn carriëre serieus beginnen kwakkelen en wist hij muzikaal van geen hout nog pijlen te maken.

Maar het is waar, dit moet wel een machtige mooie liveplaat zijn, als je de tracklist bekijkt kan dit ook haast niet anders, tenminste als er met bezieling geconcerteerd wordt.

Heb je iets aan de score gedaan dan, want die staat erg laag, me dunkt ??

avatar van bikkel2
Millennium live concert van Billy Joel , dus alweer ruim 10 jaar geleden . Studioalbums maakt hij niet meer , maar tot op de dag van vandaag treed Joel met enige regelmaat op .
Dit is een smaakvol overzicht van zijn periode's . En live is hij gewoon altijd goed . Een zeer goede begeleidingsband , sterke stem en pianospel , hij heeft wat dat aangaat weinig ingeboet . Leuk zijn de covertjes Dance To The Music en Honky Tonk Women , maar Joel heeft natuurlijk genoeg zelf geschreven om een heel concert te boeien .
Favorieten hier het overslijtbare Scenes From An Italian Restaurant , een geweldig uitgesponnen New York State Of Mind en het altijd emotionele Goodnight Saigon .
Joel blijft een vakman , en hoop ik dat hij toch weer eens met gloednieuw werk komt .
De stem en de piano . Back to basic .

avatar van habada
Iive albums kunnen leuk zijn maar loop niet zo veel onzin te kletsen tussen de nummers.
Echt irritant..ik grijp maar naar zijn studioalbums