Wat toegankelijker allemaal, en waarom ook niet ?
Hogere verkoopcijfers, hitparadenoteringen en erkenning door een grotere mainstream publiek.
Ze hadden zichzelf artistiek al bewezen met hun prima eerste 2 langspelers en je hoort hierop dat ze proberen een groter publiek aan te boren.
Wel jammer dat ze hun wat langere progressievere nummers overboord hebben gegooid maar dat past natuurlijk niet in hun jacht naar eeuwige roem.
Nou ja, eeuwige roem....
Vooralsnog bereikte ze met de single "Hold On" de 38ste plaats van de Amerikaanse hitparade en de 86ste plek met "Lay It on the Line ".
Maar goed, de eerste aanzet is er en achteraf bevat dit album de eerste Triumph klassieker voor een wat breder publiek nml "Lay It on the Line", een pakkend nummer met die kenmerkende hoge zang van gitarist Rik Emmet.
Neem de tijd voor de opener, ondanks het ingemixde live neppubliek toch wel een aardig nummer ook al lijkt het wat tam.
Het lange "Young Enough to Cry", een slowblues-achtige ballad waar je zin in moet hebben had beter als afsluiter kunnen dienen.
"American Girls" is te commercieel en simpel voor een band als Triumph, om het goed te maken daarna meteen het titelnummer.
Het prijsnummer van de plaat en misschien 1 van de beste Triumph songs ooit geschreven, lang slepend en afwisselend zonder progressief te zijn.
"Fantasy Serenade" is een kort gitaristisch klassiek instrumentaaltje en op een opmaat naar het mainstream "Hold On".
Luistert lekker weg, met akoustische stukken erin al met al een prima song.
Teleurstellende afsluiter, het rustige jazzy "Suitcase Blues" alhoewel veel mensen dit zullen waarderen kan ik er niets mee.
Al met al een goed album, ondanks 2 missers maar hun eerste 2 albums vond ik toch wat beter.