Epysode - Fantasmagoria (2013)

Belgiƫ
Label: AFM

1. File-4180-2 (2:15)
  2. The Arch (5:14)
  3. Morning Rose (4:35)
  4. Venom (4:35)
  5. The Black Parade (5:11)
  6. T.H.O.R.N' .S. (4:00)
  7. Garden of Exile (2:48)
  8. Raven's Curse (4:48)
  9. Living Fortress (4:34)
  10. Fantasmagoria (6:49)
  11. The Inheritance (1:08)
  12. Now and Forever (4:32)
  13. Forgotten Symphony (6:47)
  14. Unreal (5:14)
avatar van notsub
Dit is een stevig potje power-prog metal uit België, in een opzet die direct aan Ayreon doet denken. De eenheid is soms wat ver te zoeken in de nummers onderling, maar de aan Symphony X en Evergrey refererende stijl doet het prima hier. Het niveau schommelt nog wel eens wat, maar dit is over het algemeen best in orde.

avatar van DargorDT
Ik heb hier afgelopen zondag zeer van genoten! Na een recensie in Aardschok besloot ik het er eens op te wagen, en de eerste luisterbeurt smaakte prima. Wat meteen opvalt is de sterke bezetting. Zo spelen/zingen onder anderen Tom Englund (Evergrey) en Mike LePond (Symphony X) mee, dus die referenties zijn dan meteen verklaard. Het tempo ligt ook in het verlengde van die bands, dus liefhebbers van stevig rockende power-prog weten wat ze te doen staat.

avatar van james_cameron
Het debuut was al niet bepaald misselijk, maar dit tweede album is op alle vlakken net een beetje beter. Het songmateriaal is over de hele linie prima, de vele gastzangers- en zangeressen uitstekend en het gitaarwerk heerlijk vet. De meeste tracks zijn lekker uptempo, waardoor de vaart er goed in zit. Tegen het einde zakt de boel wat dat betreft een beetje in, maar de songs blijven sterk en meeslepend. Kortom, een lekker potje metal uit België.